3 stjerner, Børnebøger, Calibat, Klara f. 2003

Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt

Sammen med min lillebror, Jonas, læste jeg Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt.

Hunden der troede den var en isbjørn handler om den lille eventyrlystne hvalp Nanuaraq, som stikker af fra sin flok, fordi den gerne vil leve som en fri og vild isbjørn. På sin færd ude i Grønlands natur møder Nanuaraq en gammel isbjørn. De to får hurtigt knyttet et bånd, men kan det vare ved?

Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt
Hunden der troede den var en isbjørn af Emil Blichfeldt

Hunden der troede den var en isbjørn er en billedbog fyldt med flotte illustrationer, som er med til at understøtte historien. Der er altid noget at kigge på, og jeg tror sagtens at børn kan få noget ud af bogen bare ved at kigge på billederne.

Bogen kan både læses højt eller læses selv. For de yngre børn er det bedst, hvis den bliver læst højt, da der er nogen ord som ”åndehuller” og ”snefoget”, som måske vil give mindre børn problemer og kræve en forklaring.

Måske egner Hunden der troede den var en isbjørn sig bedst til højtlæsning, da det ikke er sikkert at børn vil finde bogen spændende, når de er i den alder, hvor de er så gode læsere, at de kan læse bogen helt selv.

Temaet i bogen er fint. Historien foregår på Grønland og man får et godt indblik i, hvordan miljøet er der. Med isbjørne og hundeslæder, er jeg også sikker på, at bogen vil vække mange børns interesse. Hunden der troede den var en isbjørn er en handlingsfyldt og sød historie. Slutningen er en lille smule barsk for de helt små børn, men giver god mening i forhold til fortællingen.

Aldersgruppen for bogen er nok 10 år, hvis man vil læse bogen selv, og omkring de 5 år, hvis man får den læst højt.

Jonas og jeg er blevet enige om, at Hunden der troede den var en isbjørn skal have 3 store stjerner. Jonas synes er bogen er spændende, og synes blandt andet sådan nogle ting som at isbjørnen slog en prut er sjovt. Men da sproget måske er lidt svært at forstå, tror jeg desværre at der er nogle beskrivelser af handlinger og steder, som han har svært ved at foreholde sig til.

⭐⭐⭐af 5 /Klara og Jonas

Forlag: Calibat
ISBN: 9788793281684
Udgave: 1. udg. 11.09.2017
Sider: 70 sider

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *