5 stjerner, Fantasy/science fiction, Gyldendal, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Rød dronning af Victoria Aveyard

Jeg har ikke blot læst Rød dronning en gang, men hele to gange! Jeg var nemlig så heldig at få bogen i gave, og jeg kunne ikke rigtig huske noget fra historien, udover at den var god. Så jeg læste bogen endnu en gang og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Bogens bagsidetekst:

“Blodets farve – dét er den virkelige forskel mellem Sølvere og Røde. Denne enkle forskel gør på en eller anden måde dem stærkere, klogere og bedre end os.

Mare Barrows blod er rødt. Hun hører til samfundets bund – den almindelige befolkning, som skal tjene den sølvblodede elite, der har overmenneskelige egenskaber. Mare overlever ved at stjæle, hvad hun kan komme i nærheden af.

En dag ender hun ved et tilfælde ved Sølver-hoffet. Foran kongen, prinserne og alle de adelige opdager hun, at også hun har overmenneskelige evner. Men det er umuligt, for Mare har rødt blod i årene. For at skjule denne umulighed og forhindre rød opstand, tvinger kongen Mare til at spille rollen som en fortabt adelig datter, der nu skal giftes med en af prinserne.

Mare trækkes hurtigt ind i Sølver-verdenen og begynder at få følelser for sin prins. Alligevel risikerer hun alt ved at hjælpe oprørsgruppen Den Højrøde Garde. Ét forkert træk vil betyde hendes død, og kun én ting ved hun med sikkerhed: Alle kan bedrage alle.”

Rød dronning af Victoria Aveyard

I bogverdenen har der været sindssygt meget reklame omkring Rød dronning. Den har også fået virkelig gode anmeldelser, og det hele endte med at jeg simpelthen blev nødt til at låne bogen. Så jeg skrev mig op til den (tidligere) meget lange venteliste, for folk som gerne ville låne bogen på biblioteket.

Mare som er Rød dronnings hovedperson, har en personlighed som jeg bare elsker. Mare er en meget sarkastisk person, med et stort had til den måde samfundet er bygget op på. Samtidig fremstår hun meget hardcore, og jeg sammenligner hende lidt med Katniss fra The Hunger Games. Det har også noget at gøre med, at Mare Barrow har en stor indflydelse på oprøret mellem de undertrykte Røde, og de magtfulde Sølvere.

Rød dronning fangede mig fra første side. Man blev langsomt, men sikkert, trukket ind i universet og præsenteret for karaktererne. Både universet og karaktererne, synes jeg virkerede meget gennemtænkt og flot udarbejdet. Ja ja, så kan det godt være at man måske har set noget lignende i andre bøger og film, men jeg er stadig helt vild med Rød dronning.

Bogen er utrolig medrivende. Der er gang i den hele tiden. Om det så er politiske intriger, den store kamp om frihed, eller kærlighed. For alt det kan man læse om, hvis man beslutter sig for at give sig i kast med Rød dronning.

Rød dronning gemte på mange plot-twist hele vejen igennem historien. Mens jeg selv sad og gættede løs, blev kortene lagt på bordet. Især slutningen kom som en stor overraskelse for mig. Lige nu ved jeg slet ikke, hvad jeg skal forvente, i forhold til bog nr. 2: Sværd af glas. Men selvfølgelig glæder jeg mig til at komme i gang med den, og sikkert blive endnu mere overrasket!

Alle som er vilde med The Hunger Games og The Selection, burde helt klart prøve på at læse Rød dronning. Historien er spændende på mange måder, og jeg tror den vil være interessant for alle teenagere og opefter.

Se også bogtraileren for Rød dronning:

⭐⭐⭐⭐ ⭐ af 5 /Klara

Forlag: Gyldendal Forlag
ISBN: 9788702188950
Udgave: 1. udg. 2016
Originaltitel: Red Queen
Oversætter: Astrid Heise-Fjeldgren
Sider: 398

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *