3 stjerner, Øvrige forlag, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen

Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen er en selvstændig fortsættelse af Nøgen hukommelse, som er forfatterens debutroman. Jeg har ikke læst 1. del, men det er heller ikke umiddelbart nødvendigt for at kunne følge og forstå handlingen i Nøgen hjemkomst.

Bogens bagsidetekst:

“Emil og hans kone, Louise, er et succesfuldt par, der umiddelbart har alt, hvad man kunne ønske sig: en lækker bolig med pool i det sydlige Florida, spændende jobs og to dejlige børn. Men som så mange andre karrieremennesker har de svært ved at blive ét sted for længe, så da nye muligheder viser sig, tager de springet.

Efter flere år i udlandet vender de tilbage til Danmark. Hjemkomsten byder på både fristelser og kriser, og der må kæmpes for kærligheden. Hvor vil kampen føre dem hen?

NØGEN HJEMKOMST tager dig på en rejse, der skifter mellem nutid og fortid. Det er en roman om livet, der pludselig tager en uventet drejning, og om valg, der skal træffes.”

Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen
Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen

Nøgen hjemkomst er velskrevet og meget letlæst. Dog havde jeg lidt problemer med at dialogerne ind imellem virker noget kunstige, det synes jeg er lidt ærgerligt. Derudover har jeg som altid svært ved spring i tid – og i starten blev jeg lidt forvirret over springet mellem nutid og fortid, men når man først lige har styr på det, så fungerer det fint.

Lars Bjerregaard Jessens personbeskrivelser er rigtig fine. Jeg synes, at hovedpersonerne Emil og Louise er meget realistiske og troværdige. Det er meget let at komme til at få lidt ondt af Emil og samtidig blive lidt irriteret på Louise. Samtidig formår forfatteren dog at fortælle parrets historie på en sådan måde, at man jo godt ved, at det hele ikke er så enkelt – og der ofte ligger mere til grund for en situation, som den Emil og Louise står i. Uanset om man er i en situation, der minder om Emil og Louises, eller man er i et stabilt forhold, så tror jeg at langt de fleste vil kunne sætte sig i enten Emil eller Louises sted.

Miljøbeskrivelserne står ikke så tydeligt for mig, som personerne – og slet ikke beskrivelserne fra Danmark. Men egentlig er stederne heller ikke så nødvendige for det vigtige i historien.

Emil oplever flere “det var tæt på situationer/ulykker”, som normalt sætter livet i perspektiv, men jeg synes, at der mangler noget opfølgning på disse, så det ikke bare bliver til ord. Det kan godt være, at det er for at tydeliggøre, at Emil egentlig er glad for og tilfreds med livet som det er – jeg har vist bare brug for, at det bliver skrevet mere sort på hvidt.

Nøgen hjemkomst sætter ord på en situation, som rigtig mange mennesker desværre ender i. Er man ikke/eller har været i en situation, som den der beskrives, så giver Nøgen hjemkomst stof til eftertanke – og er man der hvor Emil og Louise er, så kan man måske få glæde af de overvejelser som især Emil gør sig.

Nøgen hjemkomst er en både underholdende og tankevækkende fortælling – og der er 3 store stjerner til den fra mig.

⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Skriveforlaget
ISBN: 9788793525597
Udgave: 1. udg. 05.10.2017
Sider: 297

1 thought on “Nøgen hjemkomst af Lars Bjerregaard Jessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *