Fantasy/science fiction, Forlaget Zara, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Øvrige forlag, Ungdomsbøger/Young Adult

Gæsteblogger om Ønskekræmmerens datter

Vi har været så heldige, at Line Dalbro Schaumann har indvilliget i at være gæsteblogger på Bech’s Books. Line har bloggen: Forestilling om paradis – og man kan følge hende på Instagram på profilen: linedalbro.

Ønskekræmmerens datter af Laini Taylor.

Jeg elsker at læse og jeg elsker især at læse fantasy. Den genre giver en helt unik virkelighedsflugt som ”realistiske” bøger ikke giver. En af de serier jeg holder rigtig meget af, men som desværre ikke er så omtalt, er ”Ønskekræmmerens datter” af Laini Taylor. Serien handler om Karou, der lever blandt mennesker, men i virkeligheden er hun et monster fra en anden verden. Karou elsker Akiva, en engel, der burde være hendes fjende. Sammen ønsker de at skabe en ny og bedre verden – både for monstre og for engle. Det er ikke nogen nem kamp og i størstedelen af historien er de adskilt og må kæmpe hver for sig. Det er noget af det mere dystre fantasy jeg har læst, men det fungerer rigtig godt til det univers og den historie der skal fortælles.

Serien Ønskekræmmerens datter af Laini Taylor. Billedet er taget af Line Dalbro.
Serien Ønskekræmmerens datter af Laini Taylor. Billedet er taget af Line Dalbro.

Selvom jeg har læst meget fantasy, er det her noget af det bedste og mest unikke. Jeg har ikke læst noget der minder om og nok netop derfor holder jeg så meget af den. Ikke alene er historien storslået og medrivende. Bøgerne er umulige at lægge fra sig når først man kommer i gang, og man bliver suget ind i et magisk univers hvor en ældgammel krig stadig truer og hvor man må kæmpe for dem man elsker. For nogle vil sproget nok virke lidt knudret, men jeg elsker netop sproget deri. Der er masser af sproglige finurligheder, nye ord og utrolige beskrivelser af omgivelserne. Som læser er det ikke noget problem at forestille sig at man befinder sig på høje bjergtinder, i en gold ørken eller i et skummelt baglokale fyldt med glas og krukker – med tænder i.

En anden grund til at jeg holder så meget af serien, er persongalleriet. Karou er den unge pige, der udover at være monster, også er en utrolig dygtig kunstner. Hendes kunst kom virkelig til live for mit indre blik, selvom man aldrig ser nogen af tegningerne som illustrationer. Hun er utrolig stædig og vil give alt for at redde dem hun elsker. Akiva er englen der tør drømme om revolution, også selvom han må bryde med den tilværelse han kender. Samtidig har Karou venner, bl.a. Zuzana og Mik, som bryder med alt det mørke og dystre i bøgerne. De spiller en stor rolle og jeg elsker at forfatteren har givet plads til at bipersonerne også kan udvikle sig så meget. Hvis man vil læse mere om Zuzana og Mik, har de også fået deres egen lille historie, ”Night of Cake and Puppets”, som jeg desværre endnu ikke har læst.

Jeg vil give alle fantasyelskere det råd at læse denne serie. Den er alt for undervurderet og alt for fantastisk til ikke at blive kendt og elsket. Læs og elsk den!

/Line Dalbro Schaumann fra Forestilling om paradis

Ildenglen – 1
Forlag: Forlaget Bazar
ISBN: 9788771160482
Udgave: 1. udg. 2012
Originaltitel: Daughter of Smoke and Bone
Sider: 464

Støv og stjerneskær – 2
Forlag: Forlaget Bazar
ISBN: 9788771160796
Udgave: 1. udg. 2014
Originaltitel: Days of Blood and Starlight
Sider: 559

Guder og uhyrer – 3
Forlag: Forlaget Bazar
ISBN: 9788771161854
Udgave: 1. udg. 2016
Originaltitel: Dreams of Gods and Monsters
Sider: 709

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *