2 stjerner, Fantasy/science fiction, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere

Gæsteblogger om I døden og videre

Dagens gæsteblogger er Mathias Hou. Mathias har bloggen Titlen.dk. Mathias kan også følges på Instagram, hvor han har profilen: titlendk.

___

‘I døden og videre’ er skrevet af den danske forfatter Jacob Kokkedal og er 1. del i serien om Den Trofaste Bror.

Bogen handler om prinsen Eumon, som i begyndelsen af bogen bliver eskorteret hjem til kongeriget Sastion – et område der bliver regeret af hans far, kong Leod. Sammen med Eumon er fyrstinden af Tamerlane, Syrina. Rejsen tilbage er en farlig færd, der skal vise sig ikke at være helt nem og uden tab. Med dem på turen er den pukkelryggede mand, Balt. En mand der skal vise sig at have større indflydelse på Eumons udvikling end først antaget.

På rejsen tilbage til kongeriget ser den lille flok en masse gamle væsener, der gemmer sig for fremmede på grund af De Store Krige.

I døden og videre af Jacob Kokkedal. Billedet er taget af Mathias Hou.

Bogen var ikke lige min favorit. Det havde jeg desværre lidt på fornemmelsen, inden jeg startede på den. For mig minder den mest og alt om en bog til den unge læser. På trods af at jeg som regel læser krimier og godt er klar over, at jeg får mit spændingsbehov dækket den vej igennem, så manglede jeg alligevel en smule overraskelser i ‘I døden og videre’.  Den blev for triviel.

Jeg har fundet ud af, hvorfor jeg aldrig rigtig er blevet fanget helt af fantasygenren. I bogen er der et utal af navne, byer og steder, man skal holde styr på. Man skal have godt styr på, hvem der er hvem, og hvad der er hvad.

Selvom der er placeret et kort på allerførste side i bogen, hjalp det ikke mig specielt meget.

I mine kriminalromaner er der en til tre primære hovedpersoner og et enkelt område eller by, vedkommende hovedsageligt bevæger sig i. I denne bog er der i de to første kapitler blevet introduceret mange forskellige navne og stednavne.

Måske var det fordi, at bogen ikke helt fangede mig, men jeg følte mig ikke underholdt, da jeg læste bogen. Jeg fik en del tanker, der tog mig i retning af Game of Thrones samt Ringenes Herre, da jeg læste bogen. Der var dele, der mindede mig om de andre historier. Om det er normalt for fantasy genren, skal jeg ikke kunne sige. Hertil skal jeg have læst lidt flere bøger, før jeg mere troværdigt kan udtale mig om sagen.

På trods af at jeg ikke burde, kan jeg ikke lade være med at drage paralleller til den genre, jeg typisk læser. Når jeg igen forsøger at kaste mig ud i en fantasy bog, vil jeg forsøge at være lidt mere åben over for genren.

Jeg tror desværre ikke, at jeg vælger at åbne toeren.

Bogen får 2 ud af 5 stjerner af mig.

/Mathias Hou fra Titlen.dk

Forlag: Ulven og Uglen
ISBN: 9788793349148
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 477

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *