4 stjerner, Børnebøger, Calibat, Tine f. 1973

Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt

Thomas Arnt har skrevet sin debutbog sammen med Ane Gudrun, som har illustreret den. Sådan bliver du en tjekket zombie – ligner umiddelbart en billedbog. Men det er bestemt ikke en billedbog, som du vil finde på hylden ved siden af bøger som fx Mimbo Jimbo og Pedersen og Findus. Sådan bliver en en tjekket zombie er for de større børn (og måske deres voksne) – og den er mere en guide eller en håndbog, end en regulær historie.

Bogens bagsidetekst:

“Mange mennesker tror…
… at zombier kun er klamme monstre, som slæber sig rundt på jagt efter hjerne og friskt kød.
Det er de også, men de er meget mere end bare det.

Denne bog er lavet af to erfarne zombier, som giver en masse ækle råd til helt nye artsfæller.

Hvordan skal man klæde sig for at ramme zombiemoden?

Hvem er bedst at spise?

Hvad gør zombier, når de skal på stranden?

Læs svarene før du bliver ædt!”

Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt
Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt

Sådan bliver du en tjekket zombie er ikke en bog for sarte sjæle, men derimod en bog for rigtige zombie-fans. Bogen er sat op som fagbog, skrevet af gamle zombier til nye – altså en guide/håndbog til nye udøde, så de kan lære at gebærde sig på rette- og mest skræmmende vis i deres nye “liv”.

Det er en flot og virkelig gennemført bog. Men den ligner til forveksling en billedbog – både format/størrelsen og forsiden. Men  tag ikke fejl – jeg synes i hvert fald ikke, at det er en bog for børnehavebørn. Men med formidling og dialog evt. via oplæsning, så vil den kunne bruges til de yngste skoleelever – eller ellers til selvlæsning, når man er lidt ældre. Nå ja, jeg kunne også godt have ønsket mig nogle sidetal, men det er jo uvæsentlig for det øvrige indhold.

Der er afsindigt gode illustrationer af Ane Gudrun på alle sider. Illustrationerne passer fint til teksten og vil også kunne hjælpe den ikke helt stærke læser på vej. Sådan bliver du en tjekket zombie er inddelt i relevante kapitler, så bogen bliver overskuelig for nye udøde. Fx flere kapitler om beklædning, inddelt i bluser, benklæder, arbejdstøj mv. derudover er der kapitler som Takt og tone, sport og leg m.f. Til hvert kapitel findes også sjove faktabokse. Et eksempel: “Vidste du, at… nogle mennesker har besluttet, at den 8. oktober er Officiel Zombie Dag. Det er ikke noget, vi zombier selv fejrer, men vi siger mange tak for opmærksomheden.” Så selvom det ikke er en bog for de yngste, så er opbygningen alligevel meget lettilgængelig.

Opslag i: Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt
Opslag i: Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt

Sådan bliver du en tjekket zombie er både uhyggelig, lidt klam og samtidig humoristisk. Selvom jeg ikke er hverken udød (endnu) eller zombie-fan, så er jeg alligevel fan af Thomas Arnts debutbog med de flotte illustrationer af Ane Gudrun.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Calibat
ISBN: 9788793281912
Udgave: 1. udg. 01.08.2018
Sider: 60

 

1 thought on “Sådan bliver du en tjekket zombie af Thomas Arnt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *