4 stjerner, Faglitteratur, Frydenlund, Tine f. 1973

Min Bullet Journal af Malou Dahl Andersen

Malou Dahl Andersen har selv lavet mange Bullet Journals til sig selv, da hun er glad for orden og ikke mindst for lister, nu har hun fået udgivet Min Bullet Journal, som andre kan få glæde af. Illustrationerne er lavet af Caroline Asferg Madsen.

Uddrag fra forlagets beskrivelse:

“Min Bullet Journal hjælper dig med at holde styr på dagens opgaver og giver dig tid til refleksion i en travl hverdag.

Min Bullet Journal gælder for et år ad gangen, og du vælger selv, hvilken måned du vil begynde. Hver månedsoversigt er delt op i ugeplaner, opgavelister og en afsluttende refleksion over måneden, der er gået. Når du visualiserer dine tanker på skrift, husker du dem i længere tid. Og det giver dig plads og ro til at tænke mere frit.

Undervejs er indsat små tegninger, der passer til måneden og årstiden, som du kan vælge at farvelægge og dermed give dig selv et ekstra element af ro og mindfulness.”

Min Bullet Journal af Malou Dahl Andersen
Min Bullet Journal af Malou Dahl Andersen

Min Bullet Journal er uden datoer m.v. så man kan begynde at bruge den præcis, når man har lyst. Selvom jeg nu så småt har taget den i brug, så er jeg alligevel fristet til at passe på den og først begynde rigtigt med den til nytår, da den også indeholder ting som: ÅrskalenderMine mål for åretBøger jeg vil læseJul- og fødselsdagsønsker mf. og jeg synes, det kunne være fedt, at de var til året der kommer – og ikke fx skal dækker oktober-september. På de forreste sider er der en indholdsfortegnelse, hvilket jeg synes er et stort plus – sammen med det faste bogmærke er det med til at give et godt og let overblik i hverdagen.

Indholdsfortegnelse i Min Bullet Journal.
Indholdsfortegnelse i Min Bullet Journal.

Min Bullet Journal er flot, samtidig med at den er enkel og indbydende. Faktisk nænnede jeg ikke rigtigt at sætte mine kragetæer i den. Men nu hvor jeg er i gang og kan se, at jeg slet ikke behøver skrive vildt meget for at bevare overblikket og få noget godt ud af bogen, så er jeg alligevel kommet i gang. Jeg tror, at det er en kalender, som passer godt til mig.

Opslag i Min Bullet Journal.
Opslag i Min Bullet Journal.

Som ganske uøvet inden for Bullet Journals, så gav Min Bullet Journal mig en rigtig god start. Selvom mange ting står en frit for, så er boksene nederst på siderne markeret med det formål de er tiltænkt: Madplan, Mine mål og To do – og det fungerer super for en begynder som mig. Jeg kan dog godt se, at det kan spænde lidt ben for de mere garvede. Hver måned slutter også af med bokse til fx. Månedens opnåede mål og månedens ideer – der er også plads til at man selv finder på noget – og til slut en hyggelig doodle, som passer til årstiden.

Opslag i Min Bullet Journal.
Opslag i Min Bullet Journal.

I forlagets beskrivelse står der “tid til refleksion” – jeg tror ikke, at der er sådan jeg kommer til at bruge den. For mig er det mere en meget lækker kalender. De små doodles giver måske lidt tid til ro, de er meget fine og indbydende, men for mig er de lidt for små til rigtig stress-afslapning.

Vi er en meget rejseglad familie og derfor er jeg nok ekstra glad for verdenskortet, hvor man kan farve de steder man har været, og de steder man gerne vil hen. Jeg kunne godt godt have brugt en “Jeg har været der og vil gerne tilbage“, men sådan en kan man jo selv lave. Men jeg skal nok lige øve mig lidt mere.

Opslag i Min Bullet Journal.
Opslag i Min Bullet Journal.

Jeg har ikke meget sammenligningsgrundlag, bortset fra en enkelt Bullet Journal bygget op på samme måde. Den var dog for stor til tasken og havde flere bokse, hvor den tilknyttede tekst ikke passede til mig. Min Bullet Journal har en rigtig fin størrelse, både til bordet og til tasken – og der er ikke en masse for mig unødvendige bokse, og dem der er, er nogen jeg kan bruge. Her er vi selvfølgelig forskellige og man skal finde den Bullet Journal, der passer bedst til en selv, hvis man ikke er klar til at kaste sig ud i en med helt blanke sider.

Min Bullet Journal er lige mig, når jeg altså ser bort fra, at den bliver knap så køn med mine kragetæer i. Jeg glæder mig til at have den i tasken og fylde den med præcis det, jeg har lyst til.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Se flere opslag i Min Bullet Journal i denne video fra forlaget:

Forlag: Frydenlund
ISBN: 9788772160863
Udgave: 1. udg. 01.10.2018
Sider: 223

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *