5 stjerner, Børnebøger, Calibat, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere

Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum

Endnu engang er vi så heldige at få besøg af en gæsteblogger. Dagens indlæg er skrevet af Britt, som følges på Instagram på profilen: frk._west.

Jeg hedder Britt og er 38 år. Jeg har altid været en bogorm. Som barn læste jeg mig igennem alle børne- og ungdomsbøgerne på skolebiblioteket og måtte ret hurtigt gå over til voksenbøgerne. Som ung startede jeg min egen bogsamling, og jeg køber, låner, læser og lytter fortsat til rigtig mange bøger. Min søn Jonathan er 8 år og går i 2. klasse i en specialklasse. Han er ikke helt så stor en bogorm som sin mor, men han elsker at få læst gode historier højt, og det gør vi hver aften inden sengetid.

Jeg har tit overvejet at starte en bogblog op, men jeg har desværre ikke rigtig tiden til at gøre det 100 %, så da jeg så muligheden for at blive gæsteblogger her hos Bech’s Books, slog jeg til med det samme. Jonathan og jeg har sammen læst “Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest” af Mads L. Brynnum.

Bagsidetekst:

Max er træt af at være en flodhest. Derfor prøver han at være andre dyr. Men der er bare nogle ting, flodheste ikke er så gode til. En sjov og sød historie om at være den, man er. Også selvom det ikke er helt oplagt.

Flodhesten - der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum
Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum

Anmeldelse:

I “Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest” møder vi flodhesten Max. Max er træt af at være en flodhest – det er simpelthen for kedeligt, synes han. Hans forældre forstår ikke helt, hvad problemet er, men de lader alligevel Max drage ud for at finde ud af, hvilket dyr han så vil være.

Max begiver sig ud i Zoologisk Have, og han afprøver både hvad det vil sige at være en løve, en pingvin og en abe. Der er dog ingen af disse dyr, som han rigtigt føler sig tilpas som, og han mister efterhånden helt lysten til at fortsætte. Til sidst ender han hos nogle dyr, som han aldrig i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at han kunne passe ind hos, men nogen gange bliver man overrasket.

Jeg synes, det er en superskøn bog om at acceptere den, man er – også selvom man ikke ligner alle de andre. Man kan altid finde et sted at passe ind, hvis man er åben for mulighederne. Det er en rigtig fin pointe i bogen. Den gik også rent hjem hos min søn, som selv har prøvet at være anderledes og ikke passe ind. Han kunne fint trække paralleller til sine egne oplevelser.

Jeg er også vild med bogens dejlige illustrationer, som er tegnet af Mads Herman. De passer rigtig godt til historien og er simple og farvestrålende, så de fanger små øjne. Samtidig har dyrene de skønneste udtryk, der passer til situationerne i bogen – jeg smilede af dem flere gange undervejs.

Min søn er nok lige på nippet til at være for gammel til bogen, men vi var alligevel enige om, at det var en rigtig sød og sjov bog, og vi grinte højlydt flere gange.

Vi giver den ⭐⭐⭐⭐⭐/5 stjerner 🙂

/Britt – frk._west

Forlag: Calibat
ISBN: 9788793281943
Udgave: 1. udg. 06.08.2018
Sider: 28

2 thoughts on “Flodhesten – der ikke længere ville være en flodhest af Mads L. Brynnum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *