4 stjerner, Feel good/kærlighed, Gyldendal, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

Manden der ikke ringede af Rosie Walsh

Manden der ikke ringede er skrevet af Rosie Walsh, som tidligere har skrevet fire bøger om kærlighed, bøgerne er skrevet under pseudonym. Manden der ikke ringede forventes udgivet i over 30 lande.

Fra bogens bagsidetekst:

“Da Sarah møder Eddie, bliver de forelskede øjeblikkeligt. Sarah synes, at hendes liv endelig er begyndt. Og det er gensidigt. Det er, som om Eddie også altid har ventet på hende. Da Eddie efter syv vidunderlige dage tager af sted på en længe planlagt ferie, tvivler Sarah ikke på, at han vil ringe fra lufthavnen, som han har lovet. Men han ringer ikke.

Sarahs venner siger, at hun skal glemme ham. Men det er umuligt. Hun ved, at der må være sket noget – der må være en forklaring.

Minutter, dage og uger går, og Sarah bliver mere og mere urolig. Men så opdager hun, at hun har ret. Der er en årsag til, at Eddie er forsvundet. Og det er lige præcis dén ting, de ikke fortalte hinanden: sandheden.”

Manden der ikke ringede af Rosie Walsh
Manden der ikke ringede af Rosie Walsh

Det er ikke mange kærlighedsromaner, jeg får læst. Men ind imellem sniger der sig alligevel en ind i stakken, og det er jo slet ikke så tosset. Manden der ikke ringede kom som en uventet hyggelig pakke fra Gyldendal. Den var pakket lyserødt papir og havde en lille hilsen med fra forfatteren. Alt dette var dog slet ikke nødvendigt for at fænge mig, for coveret i sig selv er simpelthen så fint og indbydende, at jeg alene ud fra det, fik lyst til at læse bogen.

Manden der ikke ringede er velskrevet og letlæst. Jeg læste bogen på en eftermiddag. Det er dejligt, at historiens hovedpersoner ikke hører til blandt de yngste, men faktisk er tæt på de 40. Ofte mangler hovedpersoner i denne genre lidt mere livserfaring, for at jeg kan tage historien seriøst. Dog er det lidt voldsomt, at Sarah som netop har livserfaring, kan blive så forelsket, at blot syv dage i selskab med Eddie, kan betyde så meget. Det er en af de ting, som gør at jeg synes det lakker lidt i forhold til personbeskrivelserne. Jeg kan ikke rigtigt leve mig ind i Sarahs verden. Samtidig kan jeg faktisk heller ikke huske Sarah særlig godt, nu hvor historien er slut. Det sammen gælder for Eddie, her måtte jeg faktisk lige kigge på bogen igen, for at huske hvad han hed. Det bliver dog bedre, jo længere man kommer med bogen – men i forhold til bogens længde, så kunne jeg godt have tænkt mig, at nogle af disse sider, var brugt på bedre personbeskrivelser – og lidt mindre af de øvrige beskrivelser.

Udover den store kærlighed mellem Sarah og Eddie, så er Manden der ikke ringede, også en historie om at miste en nærtstående, om familieforhold og store tragedier. Hvordan kommer man videre i livet, når det værste rammer en?

På trods af mine ønsker om lidt bedre personbeskrivelser, så er jeg faktisk ret vild med Manden der ikke ringede. Jeg synes, at det er et fedt plot for en kærlighedshistorie. Historien tager, i hvert fald for mig, en ganske uventet drejning – og jeg blev mega overrasket.

Selvom Manden der ikke ringede ikke er en bog, der har sat de store spor (men det synes jeg heller ikke denne genre så ofte gør), så blev jeg rigtig godt underholdt og læste bogen i et stræk. Manden der ikke ringede er en uforudsigelig, overraskende og dejlig kærlighedshistorie.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702256949
Udgave: 1. udg. 17.08.2018
Originaltitel: The Man Who Didn’t Call
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
Sider: 374

1 thought on “Manden der ikke ringede af Rosie Walsh

  1. […] Ahnhem, Stefan: Atten grader minus (e-bog) Ahnhem, Stefan: Motiv X Ahnhem, Stefan: Den niende grav (e-bog) Bryndza, Robert: Øjne i mørket Harper, Jane: Skoven Hoover, Colleen: Måske en dag (e-bog) Horst, Jørn Lier: Nulpunkt Howard, Catherine Ryan: Dødelig løgn Paris, B.A: Sammenbruddet Pihl-Krarup, Stephanie: En engel i sort Walsh, Rosie: Manden der ikke ringede […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *