5 stjerner, Berlingske, Børnebøger, Faglitteratur, People's, Tine f. 1973

Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard

For ca. 1 år siden udkom Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard. Nu har forfatteren netop udgivet Rejsen til jorden – og den måtte vi selvfølgelig kigge nærmere på.

Fra bogens bagsidetekst:

“Hvorfor er der bjerge og have?
Kommer vi virkelig fra aberne?
Hvordan var jorden på dinosaurernes tid?
Hvorfor er der jordskælv og vulkanudbrud?
Hvad bliver jordens og menneskets skæbne?

Pak rygsækken og husk bjergstøvler og dykkerdragt, for nu skal du på opdagelsesrejse på din utrolige planet. Du rejser helt tilbage til Jordens vilde fødsel og videre ned i ur-havet, hvor livet blev tændt. Du vil opleve, hvordan dinosaurerne dør, og mennesker opstår, og du kommer til at klatre op på de højeste bjerge, ned i glødende vulkaner og helt ind til Jordens hede kerne.”

Rejsen til jorden og Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard
Rejsen til jorden og Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard

Præcis som Rejsen til rummet er Rejsen til jorden super flot. Det er en fagbog til børn fra ca. 10 år og op. Den kan også sagtens læses af voksne, der måske har brug for en lille opfriskning af deres viden – eller bare ikke kan lade bogen være.

Rejsen til jorden er inddelt i 4 temaer: 1. del handler om Jordens skabelse. Her er der afsnit, som blandt andet handler om: Begyndelsen, Det første liv, Jorden bevæger sig og Livet eksploderer. 2. del, De kloge aber kommer fx ind på Det tænkende menneske, Mad-eksplosion og Mennesker forandrer alt. Det 3. tema er om Klodens kæmpekræfter – selvfølgelig bliver her blandt andet fortalt om Jordskælv og tsunami, Supervulkaner og Landet af ild og is. Det 4. og sidste tema hedder Jordens skæbne – og det er jo nok så aktuelt – her er der afsnit som: Varmere verden, Isen og Hvad kan vi gøre? Disse emner er der en rigtig fin indholdsfortegnelse til – den giver fra de første sider et super overblik. Jeg kunne godt tænke mig, hvis der også havde været et udførligt register bag i bogen. Det er ikke sikkert at børn umiddelbart mangler det – men det er jo altid godt at lære at bruge det.

Rejsen til jorden starter med jordens skabelse – og ender, hvor vi befinder os i dag. Mon ikke de fleste, både store og små har fulgt med i nyheder m.v. og kan sammenholde oplysningerne i bogen med hvordan livet ser ud?

Opslag på indholdsfortegnelsen i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard
Opslag på indholdsfortegnelsen i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard

Teksten i Rejsen til jorden er velskrevet og læsevenlig, fortalt i et sprog, så alle vil forstå det – også selvom det er lidt sværere emner. Rejsen til jorden er en virkelig indbydende bog. Der er meget flotte fotografier og et lækkert cover.

Opslag i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard
Opslag i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard

Rejsen til jorden er ikke en fagbog, som man behøver læse fra start til slut, man kan læse præcis det afsnit, som lige fanger en. Udover den længere “hovedtekst”, så er der også små fakta-tekster i forbindelse med billeder på de fleste sider. Teksterne er sammen med billederne ganske sjove og interessante at se og læse, uden at man behøver læse alt det andet. Fx får man at vide, at den indonesiske ø, Java, er bygget op af mindst 45 aktive vulkaner. – Vidste du det?

Opslag i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard
Opslag i Rejsen til jorden af Lars Henrik Aagaard

Som med Rejsen til rummet, havde jeg mere end svært ved at have Rejsen til jorden i fred, indtil jeg fik den læst selv. Jeg tror simpelthen, at det flotte cover vil tiltrække stort set alle – det er en bog, som man bare lige må bladre lidt i – og gør man det, så bliver man hurtigt fanget. Jeg kan kun sige, at Lars Henrik Aagard har gjort det igen – og jeg håber, at der kommer mange flere bøger som denne.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Berlingske i samarbejde med People’s Press
ISBN: 9788772007380
Udgave: 1. udg. 10.10.2018
Sider: 192

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *