3 stjerner, Børnebøger, Klara f. 2003, Øvrige forlag

Den opdagelsesrejsende af Kathrine Rundell

Den opdagelsesrejsende er en børnebog skrevet af Katherine Rundell. Den opdagelsesrejsende har vundet mange priser – og den 9.11.18 udkommer bogen på dansk.

Uddrag fra bogens bagsidetekst:

“Fra sit sæde i det lille fly betragter Fred Amazonjunglens mysterier passere under sig. Han har altid drømt om at blive opdagelsesrejsende. Men da flyet styrter ned, bliver drømmen pludselig alt for virkelig, og Fred og de tre andre børn i flyet må finde ud af, hvordan de overlever i en jungle, der er fyldt med ukendte farer. Og hvordan de kommer hjem.”

Den opdagelsesrejsende af Kathrine Rundell
Den opdagelsesrejsende af Kathrine Rundell

Det første man lægger mærke til, når man ser Den opdagelsesrejsende er den utrolig smukke forside. Forsiden er farverig og er fyldt med junglens mange dyr. Den ser meget indbydende ud, og det vil overraske mig, hvis man ikke får lyst til at læse bogen, når man ser den.

Den opdagelsesrejsende er som sagt en børnebog, og det kunne jeg tydeligt mærke, mens jeg læste. Der var mange ”fejl” som jeg lagde mærke til i bogen, som jeg ikke tror at en yngre læser vil bide mærke i. For eksempel kunne jeg ikke lade være med, at bemærke at der kun var børn med i det fly, som efterfølgende styrter ned i Amazon-junglen -hvis man altså ikke tæller piloten med. Det synes jeg ikke er særlig realistisk. Samtidig er det også de fire børn, som man følger i bogen – og jeg havde lidt svært ved at relatere til dem.

Hovedpersonen i Den opdagelsesrejsende er Fred. Fred er meget interesseret i opdagelsesrejsende, og er nok den der tackler flystyrtet bedst. Jeg kan rigtig godt lide, hvor meget der egentlig er gjort ud af personbeskrivelserne. Det giver et kæmpe boost til histortien, at de fire børn, Fred, Con, Lila og Max er vidt forskellige og har forskellige roller. Jeg synes dog, det er ærgerligt at man ikke får oplyst nogle af børnenes aldre, da det vil hjælpe læseren med bedre at forestille sig, det der sker.

I skolen har jeg næsten lige haft om regnskoven, så jeg var ikke helt blank, da de fire børn skulle prøve på at overleve i junglen. Men jeg blev stadig overrasket over ting, som jeg ikke vidste om junglen. I Den opdagelsesrejsende får man en masse viden om junglen, miljøet og ikke mindst en masse tips til, hvordan man kan overleve.

Jeg fik tydelige billeder af scenerne, mens jeg læste – miljøbeskrivelserne er rigtig fine. Jeg tror måske, at Den opdagelsesrejsende egner sig bedst til højtlæsning, da der er nogle ting, der kan være lidt svære at forstå. Hvis man vil læse Den opdagelsesrejsende selv skal man nok være omkring 10-12 år.

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Loxodonta
ISBN: 9788792849359
Udgave: 1. udg. 09.11.2018
Orinaltitel: The Explorer
Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
Sider: 360

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *