Alt det andet, Events

Bloggerevent med Michael Katz Krefeld

[reklame – indlæg om bloggerevent]

I mandags var jeg så heldig, at jeg var inviteret til Aarhus sammen med en flok andre bogbloggere for at møde forfatteren Michael Katz Krefeld. Det var forlaget Lindhardt og Ringhof, som stod for det hyggelige arrangement. Michael Katz Krefeld er aktuel med sin nyeste krimi Mørket kalder, som udkommer på fredag, d. 23. november 2018.

Det var en rigtig spændende eftermiddag/aften. Vi mødtes på Cafe Stiften, hvor vi hørte om Michael Katz Krefelds forfatterskab – og om Mørket kalder. Vi fik også Cafe Stiftens lækre burger – og prøvede på at spise og snakke samtidig.

Mørket kalder af Michael Katz Krefeld - og en Cafe Stiften burger.
Mørket kalder af Michael Katz Krefeld – og en Cafe Stiften burger.

Mørket kalder er en selvstændig krimi. Den er altså ikke en del af serien om Ravn. Selvom jeg er glad for Ravn, så synes jeg det er skønt med noget helt andet – og virkelig fedt, at det er en enkeltstående bog, så man kan læse den uafhængigt af andet. Jeg kunne dog høre, at der var en del, som godt kunne tænke sig en 2’er. Det tror jeg ikke, at jeg umiddelbart har tænkt, men jeg vil rigtig gerne have flere enkeltstående krimier fra Michael Katz Krefeld.

Michael har inden han blev forfatter skrevet film- og seriemanuskripter i 10 år, blandt andet til Nikolaj og Julie og Nynnes dagbog. Jeg synes, at det er noget af det, man godt kan fornemme i hans bøger, da der er noget “filmisk” over en del af scenerne. Men at skrive manuskripter, er ikke noget som Michael har lyst til at vende tilbage til.

Der vil nok være en del læsere af serien om Ravn, der ville ønske, at det var bog nr. 6 i serien, som kommer i morgen. Men som Michael selv siger, så vil han gerne ud af sin comfortzone, selvom det ikke er let. Det skal ikke blive en “krimi-fabrik” med serien om Ravn. Michael røbede dog, at der vil komme en 6. del i Ravn-serien næste år.

Når jeg læser Michaels bøger, så kan jeg godt mærke, at der ligger en ret grundig research bag miljøbeskrivelserne, så det var interessant at høre, at når Michael skriver en bog, så kigger han nøje på det område, som bogen foregår i. Hvis der fx skal ske noget ved Christianhavns Kanal tidligt om morgenen, så er det vigtigt at have været der, og oplevet præcis, hvordan omgivelser m.v. er på det tidspunkt.

Michael Katz Krefeld med Mørket kalder
Michael Katz Krefeld med Mørket kalder

Jeg synes, at det var super spændende at høre, hvordan Michael arbejder med en bog. En af de ting han fortalte var, at plot m.v. godt kan være på plads og en stor del skrevet, men som historien udvikler sig, så gør personerne det jo også, og det kan sommetider medføre at plottet jo også bliver nødt til at ændre sig lidt fra det oprindelige.

En anden ting er, at Michael skriver alene, han deltager ikke i diverse skriveworkshops, da han så frygter ikke at få lavet nok, da han også gerne vil have del i det, der sker omkring ham. Og det kender de fleste vel. I stedet sidder han alene på sit hjemmekontor. Et projekt bliver lavet helt færdigt, uden at andre får lov at læse det. Michaels kone, Lis er den første, som får lov at læse en ny bog – men først når bogen er helt færdig.

I morgen er som sagt dagen, hvor Mørket kalder udkommer. Jeg er sikker på, at den vil blive taget godt imod – jeg kan godt røbe, at jeg personligt synes, at den er vildt god. Min anmeldelse kommer her på bloggen i morgen.

Tusind tak til Michael Katz Krefeld og Lindhardt og Ringhof for et vildt hyggeligt og inspirerende arrangement.

Fint juletræ på Cafe Stiften
Fint juletræ på Cafe Stiften

 

  •   

1 thought on “Bloggerevent med Michael Katz Krefeld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *