4 stjerner, Børnebøger, Høst og Søn, Tine f. 1973

Mille Møgunge 3 og 4 af Joanna Nadin

Mille Møgunge blander sig i alt og Mille Møgunge bager en gave er 3. og 4. del af Joanna Nadins sjove serie om Kamille Madsen – også kaldet Mille Møgunge.

De to første bøger hedder Mille Møgunge – en ballademagnet og Mille Møgunge – en total katastrofe.

Fra bagsideteksten på Mille Møgunge blander sig i alt:

“Jeg hedder Kamille Madsen. Det med ‘møgunge’ er min fars JOKE. Jeg prøver faktisk bare at GØRE MIT BEDSTE…

Altsa fx da den nye pige startede i klassen, var det ikke MIG, der fik Aleksander Plougs hoved til at sidde fast i stakittet. Og jeg prøvede også bare at HJÆLPE Jonas Balleby med at blive forelsket i min storesøster, da jeg gav ham den smoothie med hormoner i!”

Fra bagsideteksten på Mille Møgunge bager en gave:

“Det med ‘møgunge” er min fars JOKE, men det er faktisk slet ikke sjovt. Og nu prøver jeg oven i købet at TAGE SKEEN I DEN ANDEN HÅND! Det er bare ikke altid så nemt…

Fx da jeg savede Beate Hjorth over til skolens talentshow – det var jo meningen, at det skulle være en GOD ting! Og det var så heller ikke min skyld, at jeg blev forbandet af den mumificerede kat på museet – den hvalrostand sad altså også meget løst!”

Mille Møgunge 3 og 4 af Joanna Nadin
Mille Møgunge 3 og 4 af Joanna Nadin

Begge bøger om Mille Møgunge indeholder hver tre sjove historier. Bøgerne henvender sig nok mest til piger, da hovedpersonen er en pige – og ikke mindst på grund af de meget farvestrålende forsider og illustrationer.

Forlaget skriver 7+ som målgruppe. Freya læste selv bøgerne, hun var 11 år. Selvom hun hører til i den ældre del af målgruppen, så synes hun stadig, at bøgerne var sjove – men nok også lidt for lette. Hvis man er 7 år, så skal man alligevel være en god læser – men bøgerne kan også sagtens læses højt.

Selvom bøgerne er en del af en serie, så kan de sagtens læses uden at de bliver læst i rækkefølge.

Bøgerne om Mille Møgunge er rigtig sjove – og de er humoristisk illustreret hele vejen igennem. Illustrationerne er lavet af Jess Mikhail. Illustrationerne er med til at bryde teksten, så den ikke kommer til at virke tung – og vil også for de nyeste læsere støtte læsningen, da tekst og illustrationer understøtter hinanden fint.

Opslag i Mille Møgunge blander sig i alt af Joanna Nadim
Opslag i Mille Møgunge blander sig i alt af Joanna Nadim

Mille Møgunge er en sjov pige med masser af ballade i ærmet. Bøgerne lægger op til et godt grin – og de læsere, som er vilde med sjove bøger, vil få svært ved at lægge bøgerne fra sig igen. At bøgerne indeholder flere historier vil dog hjælpe til en naturlig pause i læsningen – eller oplæsningen.

Børn, der gerne vil have illustrationer i deres bøger, kan med fordel læse bøgerne om Mille Møgunge. Illustrationerne kommer til at virker som en del af handlingen – og gør ikke bøgerne “barnlige”. Hvis de i forvejen synes godt om bøgerne om fx Tom Gates eller Kaptajn Underhyler vil sikkert også synes om Mille Møgunge.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Mille Møgunge blander sig i alt – 3
Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763858946
Udgave: 1. udg. 09.10.2018
Originaltitel: Penny Dreadful causes a Kerfuffle
Oversætter: Elisabeth Kiertzner
Sider: 134

Mille Møgunge bager en gave – 4
Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763858953
Udgave: 1. udg. 09.10.2018
Originaltitel: Penny Dreadful Cooks Up a Calamity
Oversætter: Elisabeth Kiertzner
Sider. 132

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *