5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Onde spil af Angela Marsons

Onde spil er 2. del af Angela Marsons krimi-serie om politikommisær Kim Stone. Første del hedder Tavse skrig.

Bogens bagsidetekst:

Hævnens time er kommet.

Da en voldtægtsforbryder bliver fundet brutalt myrdet i en passage, er det op til kommissær Kim Stone og hendes folk at løse sagen hurtigt.

Men hun har ikke en chance for at vide, hvad hun egentlig er oppe imod. Bag mandens morder gemmer sig en vaskeægte sociopat, der udfører sine egne forskruede eksperimenter med nogle af samfundets mest sårbare.

Da det ene hævnmord efter det andet sker, bliver det tydeligt for Kim, at der er noget langt mere uhyggeligt på færde. Og som om det ikke var nok, er der også noget, der tyder på, at Kims egne svagheder står for skud.”

Tavse skrig og Onde spil af Angela Marsons
Tavse skrig og Onde spil af Angela Marsons

Onde spil er en uhyggelig og skræmmende fortælling. Jeg synes, at Tavse skrig var en virkelig god start på en ny krimi-serie – og jeg mener helt sikkert, at Onde spil er mindst lige så god.

Forbrydelserne i Onde spil går som i Tavse skrig udover sårbare mennesker – og jeg kunne ikke andet end at få en klump i halsen og virkelig få medfølelse med disse mennesker – uanset deres baggrund og historie. Emnerne er virkelig grumme – jeg vil ikke skrive meget om dem, da jeg næsten ikke kan undgå at spoile – men især hævn og en psykiater, der i den grad meget bevidst misbruger sin stilling er nogle af de ting, som Kim Stone og hendes kolleger må forholde sig til.

Jeg er stadig lige vild med Kim Stone. Hun er effektiv – og virkelig god til sit job. På det private plan har hun en del at kæmpe med, men jo mere vi hører om Kim Stone, jo bedre lærer vi hende at kende, og hendes baggrund bliver afsløret lidt efter lidt – og har som i første bog også i denne noget indflydelse på opklaringen af sagen. Som skrevet i anmeldelsen af den første bog, så synes jeg, at Kim Stone minder en del om Tess Gerritsens Jane Rizzoli – og det bliver bestemt ikke mindre i denne bog. Både skrivestil og indhold minder om Tess Gerritsen – dog tænker jeg, at bøgerne om Kim Stone er lidt lettere læst. Fra min side er det bestemt en positiv sammenligning. Udover Kim Stone er der flere spændende karakterer i Onde spil – først og fremmest hendes kolleger, men ikke mindst de personligheder vi hører om lige i denne sag. Jeg synes, at Angela Marsons er virkelig god til personbeskrivelser – og det er en virkelig fornøjelse, at lære de forskellige karakterer at kende.

I Onde spil er flere “mindre” sager en del af en  større helhed – tilsammen udgør de hovedplottet i historien. Måden det sker på virker både realistisk og troværdig – og ikke mindst skræmmende.

Onde spil er ganske hurtigt læst, den er velskrevet og  mangler bestemt ikke handling – der sket noget helt tiden, så bogen er næste umulig at slippe. Jeg glæder mig til at høre meget mere om Kim Stone og hendes kolleger.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Tak til Jentas for anmeldereksemplaret.

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742600368
Udgave: 1. udg. 13.12.2018
Originaltitel: Evil Games
Oversætter: Stig W. Jørgensen
Sider: 374

3 thoughts on “Onde spil af Angela Marsons

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *