3 stjerner, Gyldendal, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Engelske C.J. Tudor debuterede med romanen Kridtmanden i starten af 2018. Nu er hun aktuel med bogen: Dengang Annie Thorne forsvandt.

Forlagets beskrivelse:

“Da Joe Thorne var dreng, forsvandt hans søster, Annie, og var væk i 48 timer. Annie kom tilbage, men hun var helt forandret og ville ikke fortælle, hvad der var sket. Og så gik det hele galt.

Nu er Joe tilbage i Arnhill. Han er flyttet ind i et hus, hvor en mor for nylig har slået sin søn ihjel og taget livet af sig selv. Han halter, han kan mærke, han ikke er velkommen i byen. Han havde helst været fri for at skulle tilbage. Men i samme øjeblik, han åbnede e-mailen, vidste han, at han ikke havde noget valg.

”Jeg ved, hvad der skete dengang med din søster. Det er begyndt igen”.”

Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor
Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Allerførst vil jeg sige, at jeg synes C.J. Tudor skriver rigtig godt – hun er en virkelig god fortæller. Dengang Annie Thorne forsvandt er velskrevet og rimelig letlæst.

Fortællingen foregår i en lille engelsk by, en tidligere mineby. Beskrivelserne er gode – det er bestemt ikke svært at forestille sig scenen, hvor handlingen foregår. På samme vis synes jeg at C.J. Tudors personbeskrivelser er fine. Både de sympatiske og de mindre sympatiske personer er lette at se for sig. Jeg kan ikke sige, at jeg holder mere af/med nogle end andre – for jeg ved faktisk ikke hvem jeg holder med. Og det er jo fedt med en bog, hvor man ikke fra start ved hvem der er god eller dårlig.

Det korte af det lange er, at jeg som skrevet, synes at C.J. Tudor skriver godt. Men desværre er Dengang Annie Thorne forsvandt bare slet ikke mig. Jeg må erkende at mine forventninger var tårnhøje da jeg havde hørt rigtig meget godt om forfatterens forrige bog; Kridtmanden.

Nu kan det godt være, at jeg røber lidt – men kun for Stephen King-læsere. Jeg har netop både læst og set Dyrekirkegården, det samme har min mand og søn, og vi er ganske enige. Min første tanke var, at C.J. Tudor godt nok var blevet en “anelse” inspireret af ham. Men altså jeg synes, det er for meget – der er passager, som simpelthen lægger sig alt for tæt op af Stephen Kings historie. Jeg synes virkelig, at det er en skam. Det er ok at blive inspireret, men når man nu selv skriver godt, så burde man skrive en historie, som står alene, og som man ikke så tydeligt kan genkende andre forfatteres værker i.

Har man ikke læst Stephen Kings bøger (især Dyrekirkegården) eller vil man gerne læse noget lidt lettere i samme stil, så kan jeg anbefale Dengang Annie Thorne forsvandt – også selvom den ikke lige var min kop te.

3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702232158
Udgave: 1. udg. 04.03.2019
Originaltitel: The Taking of Annie Thorne
Oversætter: Ninna Brenøe
Sider: 350

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *