5 stjerner, Feel good/kærlighed, Øvrigt skønlitteratur, People's, Tine f. 1973

Historien om os af Renée Carlino

Renée Carlino er en amerikansk bestsellerforfatter. Forfatteren har fået udgivet to bøger på dansk, hvor den første hedder: Vi som elskede – og for kort tid siden udkom Historien om os. Bøgerne er selvstændige historier.

Fra forlagets beskrivelse:

“Hvordan ville du reagere, hvis du opdagede, at den bog, du sad med i hænderne, handlede om dig?

Da forfatterspiren Emiline slår op på første side i årets mest omtalte roman, springer hendes hjerte et slag over. Bogen er skrevet af en hidtil ukendt forfatter ved navn J. Colby og fortæller historien om pigen Em, der vokser op under trange kår langt ude på landet i Ohio. Hun forelsker sig i nabodrengen Jax, og sammen drømmer de om et bedre liv, langt væk fra den hverdag med svigt og vold, hvor kun venskabet og kærligheden til hinanden holder dem oppe.

Emiline er i chok, for hun indser, at forfatteren bag det mystiske pseudonym må være Jason Colbertson – hendes barndomsven og første, store kærlighed, som hun ikke har set, siden han forsvandt sporløst for mere end ti år siden… Selvom Emiline har besluttet sig for at lægge sin traumatiske opvækst bag sig, tvinger bogen hende til at se tilbage på alt det, hun var igennem som barn – og til at opsøge den mand, der knuste hendes hjerte. Men er hun parat til at konfrontere sine dæmoner?”

Historien om os af Renée Carlino
Historien om os af Renée Carlino

Historien om os er fortalt af Emiline som jeg-fortæller. Tidsmæssigt følger vi både Emiline i fortiden og i nutiden. Når historierne bliver flettet sammen får man mere eller mindre det fulde billede af Emilines liv. Fortiden fortælles hovedsageligt via bogen “Historien om os”.

Det, at Emelines fortid bliver fortalt via en bog (i bogen) er en super fin og anderledes måde at fortælle en historie på. Fortiden kommer til at virke meget nærværende og man får en god fornemmelse af Emelines hårde opvækst. Efter at have læst bogen, så er det også Emeline jeg husker bedst – selvom Jason også har en vigtig rolle, så husker jeg ham ikke så tydeligt, på sin vis er det en skam, men samtidig er det nok ikke det vigtigste. Derimod er det vigtigste for mig temaet om, at man skal lære at leve med – måske ovenikøbet accepterer sin fortid (selvom den har været hård/barsk – for at man kan få det fulde ud livet her og nu.

Bogen er både velfortalt og ganske letlæst. Det er både en sød og samtidig virkelig medrivende og rørende historie – faktisk både nutid og fortid. Det er en feel good-roman som er svær at lægge fra sig, når først man er begyndt. På forsiden af Historien om os er der følgende citat fra Colleen Hoover: “En gribende roman. Jeg læste den i ét stræk” – og det kunne lige så godt være mig, der sagde det. En fin udtalelse fra en forfatter, som selv skriver skønne bøger i samme genre.

Udover at handle om at acceptere fortiden – eller leve med den på fornuftlig vis, så er Historien om os en skøn chick lit/feel good-roman om kærlighed, venskaber og det noget barskere emne: omsorgssvigt. Jeg glæder mig til at læse flere bøger af Renée Carlino.

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772007144
Udgave: 1. udg. 07.06.2019
Originaltitel: Swear On This Life
Oversætter: Signe Lyng
Sider: 278

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Historien om os af Renée Carlino

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *