4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Truck-Troels 3-4 af Jim Højberg

Så kom der to bøger mere i Jim Højbergs letlæsningsserie om Truck-Troels. Hovedpersonen i bøgerne er Troels. Som der står bag på bøgerne, så elsker Troels alt med en motor og en masse hestekræfter. Derfor kalder hans venner ham for Truck Troels.

Der er indtil videre 5 bøger i serien:

1. Troels’ truckerfar
2. Truck-Troels og bedstefar
3. Troels kører traktor
4. Troels kører veteranbil
5. Den gyldne BMW

Truck-Troels 3-4 af Jim Højberg
Truck-Troels 3-4 af Jim Højberg

Det kan være lidt svært ikke at gentage sig selv, når man anmelder letlæsningsbøger i samme serie, så skriver jeg noget, som I har hørt før, så beklager jeg.

Begge bøger, Troels kører traktor og Troels kører veteranbil har et lix-tal på 14. Teksten er inddelt i korte nummererede kapitler – hvilket er super dejligt, og giver læserne en mulighed for en naturlig pause (hvis de kan slippe bogen). Kapitlerne er også delt pænt i korte afsnit, som består af rimelig enkle sætninger. De fire bøger i serien behøver ikke, at blive læst i en bestemt rækkefølge, selvom de har numre på. Det er synes jeg er en stor fordel. Det er ikke alle sider, som har illustrationer, men teksten virker ikke skræmmende tung, så det kan være en god øvelse at læse tekst, hvor der ikke er illustrationer, som hjælper på vej.

Opslag i Troels kører veteranbil af Jim Højberg
Opslag i Troels kører veteranbil af Jim Højberg

Både Troels kører traktor og Troels kører veteranbil har farverige illustrationer lavet af Lars Samsøe, som også har illustreret de to første bøger i serien. Lars Samsøes illustrationer passer fint til både tekst og målgruppe. Som skrevet tidligere er der ikke illustrationer på samtlige sider, men de steder der er, bryder de teksten godt. Da bøgernes lixtal er på 14, så kræver de at læserne har knækket læsekoden – og når det er tilfældet, så synes jeg antallet af illustrationer passer godt til sværhedsgraden.

Opslag i Troels kører traktor af Jim Højberg
Opslag i Troels kører traktor af Jim Højberg

Til de to første bøger i serien er der gratis opgaver på forlagets hjemmeside, mon ikke de også kommer til de næste bøger i serien?

Begge bøger har som de foregående i serien nogle skønne og farverige forsider, de vil med garanti fange opmærksomheden ved de børn, måske mest drenge, som elsker køretøjer med motorkræfter.

Truck-Troels-serien er ikke for de nyeste begynderlæsere, de kræver, at læserne har nogenlunde fat i læsningen. Men er man interesseret nok, så kan man måske mere end man tror?! Egentlig tænker jeg også, at bøgerne kan bruges som en hurtig højtlæsningsbog, emnerne skal i hvert fald nok fange nogen.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Troels kører traktor – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772142326
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 29

Troels kører veteranbil – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 978877214233
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 29
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Truck-Troels 3-4 af Jim Højberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *