5 stjerner, Børnebøger, Freya f. 2006, HarperCollins Nordic

Ismonstret af David Walliams

I dag d. 1. oktober 2019 udkommer Ismonstret af David Walliams. Ismonstret er udgivet af HarperChildren v. HarperCollins Nordic.

Fra bogens bagsidetekst:

“Da Else, en forældreløs pige, der lever på gaden i det victorianske London, hører om det mystiske Ismonster – en ulden mammut fundet på Nordpolen – er hun fast besluttet på at finde ud af mere. Et tilfældigt møde bringer Else ansigt til ansigt med væsenet, og sammen rejser de ud på et eventyr for livet – fra London til hjertet af Arktis!”

Billede af: Ismonstret af David Walliams
Ismonstret af David Walliams

Allerførst vil jeg skrive, at jeg virkelig godt kan lide illustrationerne i Ismonstret, de passer godt til både målgruppen og til teksten. Bagpå bogen står at målgruppen er fra ca. 7 år, hvis bogen læses højt – og fra 9 år, hvis man selv skal læse bogen. Det synes jeg passer meget godt. Illustrationerne er lavet af Tony Ross.

David Walliams har været rigtig god til at beskrive personerne og deres omgivelser. Jeg kan også godt lide at navnene er så forskellige. Man finder hurtigt ud af hvem der er hvem. Hver person har også nogle skøre navne, så det gør også bogen både sjovere og mere spændende.  De fleste af navnene er opkaldt lidt efter karakterernes personlighed, hvilket også hjælper med at man kan huske hvem der er hvem.

På nogle af siderne kan der godt være nogle forkortelser eller ord, som man ikke umiddelbart ved, hvad betyder, så derfor synes jeg, at det er mega fedt at der er fodnoter på de sider.

Der er kun nogle få ting, som jeg kunne ønske var anderledes. Fx er der nogle emner, som der bliver sprunget lidt hurtigt over. Blandt andet, der hvor Else bor på Ormely. Der er også ret mange problemer, der er næsten et nyt problem i hvert kapitel, og det virker lidt overdrevet – især når det næsten kun er Else, der løser dem.

Ismonstret har mange og ret korte kapitler. Det kan jeg godt lide, da jeg så føler, at bogen faktisk er kortere end den er. Det er også som om, at hver gang der kommer et nyt kapitel starter der en ny historie, men dog hænger den stadig sammen med resten af teksten. Jeg synes også at det er fedt, at de har gjort sådan, at Else har fået en lille hjælper igennem næsten hele bogen.

Jeg kan virkelig godt lide, at de ikke med det samme fortæller, hvad eller hvorfor bogen hedder Ismonstret. Derudover kan jeg godt lide, at hvis der sker noget sjovt, som man nok ikke ville kunne huske så godt, så holder de fast i det. Fx da de skal ud og stjæle og de finder et par dametrusser – det bliver de nemlig ved med at nævne igennem hele historien.

Når du er begyndt på Ismonstret kan du ikke lægge den fra dig, den er super spændende og hænger godt sammen.

5 af 6 stjerner /Freya
5 af 6 stjerner /Freya

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788771916720
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: The Ice Monster
Oversætter: Kim Langer
Sider: 478

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Ismonstret af David Walliams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *