3 stjerner, HarperCollins Nordic, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child

Mon ikke de fleste krimilæsere kender Karin Slaughter og Lee Child? De to kendte forfattere er nu gået sammen og skrevet en roman, hvor Will Trent og Jack Reacher mødes – nemlig Det rene guld.

Bogens bagsidetekst:

“En Jack Reacher og Will Trent roman fra to af verdens mest læste krimiforfattere

Dobbelt så meget ballade! Dobbelt så meget drama!
 
Will Trent er undercover på Fort Knox. Hans opgave: at undersøge et toogtyve år gammelt mord. Hans mistænktes navn: Jack Reacher.
 
Jack Reacher er i Fort Knox på sin egen mission: at fælde et farligt netværk af kriminelle, som opererer i hjertet af USA’s militær. Og nu er Will Trent pludselig trådt ind på scenen. 

Men der er en endnu større sammensværgelse i gang – en, som hverken GBI-agenten eller den tidligere militærpoliti-officer har gennemskuet – og den eneste mulige strategi for Jack Reacher og Will Trent er nu at lægge kortene på bordet og arbejde sammen. Hvis de kan…”

Billede af: Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child
Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child

Hvis jeg på forhånd havde vidst, at Det rene guld mere er en novelle end en roman, så ville mine forventninger nok have været anderledes og knap så høje. Jeg kan se, at forlaget på deres hjemmeside skriver novelle, hvor der bag på bogen står roman. Bogen er på 136 sider, men historien om Jack Reacher og Will Trent fylder kun ca. 2/3 af bogen (til og med side 89), efter deres historie kommer ca. 10 sider med Q&A med Will Trent. Den sidste del af bogen er starten af Den sidste enke af Karin Slaughter. Den sidste enke er Karins Slaugthers nyeste bog om Sara Linton og Will Trent. Denne del har jeg ikke læst, da jeg ikke er up-to-date med serien og ikke vil have nogle spoilers. Kapitlet med Q&A med Will Trent gav mig bestemt lyst til at komme igang med serien igen.

Det er interessant at læse om mødet mellem Jack Reacher og Will Trent. Det er et fint plot til formålet – jeg savner dog noget af den action og spænding i selve handlingen, som jeg kender fra de øvrige bøger, som de er hovedpersoner i. Jeg synes helt klart, at det er en stor fordel at kende de to herrer på forhånd, da personbeskrivelserne ikke er særlig tydelige.

Uden at spoile for meget, da bagsideteksten også røber det, så ender Jack Reacher og Will Trent med at skulle arbejde sammen for at afsløre en større sammensværgelse – men jeg synes, at tingene går for hurtigt – og virker for lette. En noget længere bog med plads til disse beskrivelser og en mere grundig tilgang til plottet ville være fedt (og det var jo nok også hvad jeg ventede).

3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 978877916621
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Cleaning the Gold
Oversætter: Henrik Enemark Sørensen
Sider: 136

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Det rene guld af Karin Slaughter og Lee Child

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *