5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Aronsen, Tine f. 1973

Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

Tæl med Tjugga er en pegebog af Emilie Melgaard Jacobsen. Bogen udkom d. 10.10.19.

Bogens bagsidetekst:

“Tjugga gør det hyggeligt at lære tallene 1-10 bedre at kende. En dejlig tællebog fyldt med naturelementer og skønne illustrationer, som du kan gå på opdagelse i sammen med dit barn.”

Billede af: Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen
Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

Tæl med Tjugga er en fin pegebog, hvor barnet sammen med natbjørnen Tjugga kan lære tallene fra 1-10 at kende. Hvert opslag viser ét tal – og en hyggelig illustration, som passer til det pågældende tal. Det kan fx være 2 stjernetræer – og selvfølgelig Tjugga.

Billede af: Opslag i Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen
Opslag i Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

Som sagt er der en side pr. tal – men når der er ved at være styr på tallene, så kan hvert opslag også sagtens bruges til at tælle andre ting. På ovenstående billede kan man fx. tælle stjerner, blomster og blade, og dermed få talt om endnu flere tal end tallet 2.

Billede af: Opslag i Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen
Opslag i Tæl med Tjugga af Emilie Melgaard Jacobsen

Natbjørnen Tjugga er kendt blandt andet fra billedbogen af sammen navn altså Natbjørnen Tjugga. Ved børn er genkendelsens glæde ofte stor, så børn der allerede kender til Tjugga vil sikkert bliver glade for gensynet. Nye læsere kan blive introduceret til Tjugga i denne meget enkle og lettilgængelige pegebog – og derefter kan de jo stifte bekendtskab med Tjugga i de lidt sværere billedebøger. Målgruppen for Tæl med Tjugga er de 0-3 årige.

Der findes et utal af tællebøger. Men som de fleste ved, så synes jeg bestemt ikke, at børn kan få for mange bøger at vælge imellem – det er så vigtigt at skabe læselyst og i det hele taget at få kendskab til bøgernes verden. Tæl med Tjugga er en fin tilføjelse til denne kategori af pegebøger. En enkelt lille ting, som jeg tænker at nogle børn i målgruppen kunne ønske sig, er nogle klarere/stærkere farver. Men samtidig adskiller Tæl med Tjugga sig fra de fleste andre pegebøger ved være trykt med giftfrie farver på 100% genbrugspap – og så er det nok ikke helt let at gøre så meget ved farverne. De fleste vil nok synes, at det er vigtigst med genbrugspap og giftfrie farver – og det vil jeg selvfølgelig give dem ret i. Faktisk ville det jo være fantastisk med endnu flere bøger, som bliver produceret på denne giftfri og miljøvenlige måde.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Forlaget Aronsen
ISBN: 9788793338913
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: [20]
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *