4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Med på job 1-2 af Per Østergaard

Med på job er en ny letlæsningsserie af Per Østergaard. Som serietitlen siger, så handler bøgerne om børn, som kommer med deres forældre på job. Der er indtil videre to bøger i serien.

1. I mors butik
2. Vild med dyr

Billede af: Med på job 1-2 af Per Østergaard
Med på job 1-2 af Per Østergaard

Bøgernes bagsidetekster:

I mors butik: “Katrines mor har en butik. Hun sælger nye cykler og laver gamle i stand. I dag er Katrine med mor. Katrine får lov at hjælpe til. Senere henter mor mad. Imens er Katrine alene i butikken. Det er hun ikke tryg ved. ‘Bare der ikke kommer kunder,’ tænker hun.”

Vild med dyr: “Rakesh og mor kører hun til mors klinik. Mor er dyrlæge. Rakesh hjælper med at fodre en lille hvalp. Han lufter den også. Og så er han med til at rense tænder på en stor hund. Rakesh er vild med dyr!”

Billede af: Opslag i I mors butik af Per Østergaard
Opslag i I mors butik af Per Østergaard

I mors butik har et lixtal på 5,7, Vild med dyr har et lixtal på 6,9 – begge bøger har et lettal på 18. Med det forholdsvis lave lixtal hører bøgerne til i den lette ende af letlæsningsbøger, selvom det ikke er lydrette bøger.

Begge bøger er delt op i kapitler med overskrifter, som passer fint til handlingen. Forrest i bogen er en indholdsfortegnelse, som giver de nye læsere en fin introduktion til sådanne. Kapitlerne har hver 2-4 sider med tekst, der er kun tekst på den ene side af et opslag. Bøgerne er velfortalte og handlingen er fortalt med korte enkle sætninger og er overskueligt sat op.

Billede af: Opslag i Vild med dyr af Per Østergaard
Opslag i Vild med dyr af Per Østergaard

Bøgerne har nogle fine og livagtige illustrationer, som er er lavet af Annette Carlsen. Illustrationerne er med til at understøtte tekst og handling godt, og dermed lette læsningen, for dem der måtte have behov for lidt ekstra støtte. Samtidig er illustrationerne rigtig underholdende at kigge på, også selvom bogen måske bliver læst højt. Jeg må tilføje, at illustrationerne måske ikke helt er mig, men da jeg heller ikke er i målgruppen, har jeg vist dem til vores børn – og de synes altså, at de er gode. Jeg er selv til mere “tydelige” illustrationer – men samtidig synes jeg også, at det er hyggeligt, at der fx som på billedet ovenover, er en lille tekst “tramp tramp” ved mågen.

Med på job er en rigtig fin serie til målgruppen. Det er en serie, som henvender sig til både drenge og piger – og selvom læserne ikke selv har været med på præcis, de omtalte arbejdspladser, så vil de nok alligevel kunne genkende en del af handlingen fra begivenheder i deres eget liv. Jeg tænker, at langt de fleste børn kan identificere sig med børnene i disse bøger – hvem vil ikke gerne med forældrene på job, og se hvad de laver? Jeg kan i hvert fald selv huske, at det var super spændende og hyggeligt.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

I mors butik – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145358
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31

Vild med dyr – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143565
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 31

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *