4 stjerner, Klara f. 2003, Palatium Books, Ungdomsbøger/Young Adult

Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker af Jacqueline Firkins

Forfatteren Jacqueline Firkins er skuespil- og manuskriptforfatter og kostumedesigner. Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker er hendes debut som romanforfatter.

Forlagets beskrivelse:

“17-årige Edie Price har slet ikke lyst til at være i Mansfield i Massachusetts. Det er den sidste sommer, før hun skal på college, og Mansfield er stedet, hvor rige naboer og forkælede tøser som Edies kusiner bor. De er besat af at få Edie til at tænke på noget andet end sin mors død og tager gerne søde drenge og Askepot-agtige makeovers i brug for at komme i mål. Edie har sine egne planer, og de inkluderer altså ikke en prins på den hvide hest. 

Edie fordyber sig i sine lektier og sine ansøgninger til studielegater for at have råd til at komme på college. Men hun bliver alligevel fascineret af to drenge fra Mansfield, der kappes om hendes opmærksomhed. Sebastian er Edies barndomskæreste og første store kærlighed, men der er også den lokale bad boy og hjerteknuser Henry. Han er grænseløs, men hans kys er afhængighedsskabende. 

Begge drenge giver Edie problemer. Hun kan ikke undgå at stå midt imellem dem. Nogen ender med kærestesorg. Nu skal hun bare sørge for, at det ikke bliver hende.”

Billede af: Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker af Jacqueline Firkins
Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker af Jacqueline Firkins

Da jeg blev færdig med Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker havde jeg i starten lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig syntes om bogen. Og efter at jeg havde tænkt lidt over det, må jeg indrømme, at jeg havde lidt blandede følelser omkring den.

Karaktererne i bogen var forskellige på hver deres måde og især Edie, bogens hovedperson, adskilte sig fra de andre, da hun ikke havde så mange penge, som de andre personer i bogen. Edie var helt klart den person, som jeg havde lettest ved at relatere til og jeg kunne især godt lide at læse om, hvordan hun prøvede på at passe ind, men stadig formåede at være sig selv. Hun var på ingen måde perfekt og nogle af de valg, som hun tog, var heller ikke lige de bedste. Jeg syntes måske, at Edie og Sebastian, drengen som boede i nabohuset, havde et lidt mærkeligt forhold i starten af bogen. De havde ikke set hinanden i 10 år og alligevel virker det som om, at de bare starter, hvor de slap. Selv syntes jeg, at der sket mange ændringer i mit liv fra da jeg var syv år og så til nu.

Trods det, er Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker på mange måder en charmerende og sød ungdomsroman. Den rummer mange elementer fra teenagelivet og det er altså ikke kun kærlighed, men også ting som uddannelse og forventninger til sig selv og andre. Historien indeholder også et trekantsdrama. Især en af personerne som er involveret, kan jeg rigtig godt lide og uden ham tror jeg ikke historien helt, ville have været nær så god. Desværre endte historien ikke lige, som jeg havde håbet på og heller ikke som jeg havde forventet, at den ville. Hjerter, strenge og andre ting der kan gå i stykker er dog stadig en god bog, som jeg tror mange piger vil synes om.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Klara
4 af 6 stjerner /Klara

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793699816
Udgave: 1. udg. 2019
Oversætter: Louise Lundberg Claesen
Originaltitel: Hearts, Strings, and Other Breakable Things.
Sider:375

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *