5 stjerner, Krimi/spænding, Modtryk, Tine f. 1973

Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

Jørn Lier Horst og Thomas Enger er gået sammen og har skrevet krimi-serien om journalisten Emma Ramm og politimanden Alexander Blix. Røgslør er den anden bog i denne serie, den første bog hedder Nulpunkt.

Forlagets beskrivelse:

“Nytårsaften er tusindvis af mennesker samlet på Rådhuspladsen i Oslo. Men da klokken slår 12, sætter en bombeeksplosion en stopper for festlighederne.

Journalist Emma Ramm burde have befundet sig et helt andet sted, og hun ved endnu ikke, at hendes tilstedeværelse på Rådhuspladsen kommer til at koste hende dyrt. Hun er snart i fuld gang med at hjælpe politikommissær Alexander Blix, der er ­sprunget i det iskolde havnebassin for at redde en hårdt såret ­kvinde op af vandet.

Kvindens navn er velkendt for Blix: Ruth-Kristine Smeplass er mor til den to år gamle Patricia, der blev kidnappet for ti år siden, og som aldrig er blevet fundet. Nu får sagen ny aktualitet for både Alexander Blix og Emma Ramm. På hver deres måde forsøger de at finde vej gennem det røgslør, der er lagt ud for at skjule sandheden om Patricia.”

Billede af: Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger
Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

De fleste kender måske Jørn Lier Horst for sin serie om William Wisting og Thomas Enger for bøgerne om Henning Juul, men her er de som skrevet gået sammen om denne nye serie. Serien om journalisten Emma Ramm og politimanden Alexander Brix består af selvstændige bøger, og kan for så vidt læses som enkeltstående historier, men jeg vil helt sikkert anbefale, at de læses i rækkefølge, da jeg synes, at man ellers misser for meget af historien om hovedpersonernes forhold og baggrund.

Røgslør meget velskrevet og består af ganske korte kapitler – 83 + pro- og epilog på blot 322 sider. Så det er let lige at snuppe et kapitel mere – og da bogen samtidig er rimelig letlæst og med spænding til bristepunktet, så var jeg ret hurtig færdig. Man kommer vidt omkring i Røgslør, men jeg synes, at alle de forskellige steder har fine miljøbeskrivelser, så det er let at se stederne for sig, uanset om man befinder sig på Rådhuspladsen i Oslo – eller i et villakvarter i Horsens.

Jeg har en enkelt mindre ting, som irriterede mig, men da jeg ikke tænkte vildt over det, da jeg læste Nulpunkt, er det nok ikke vigtigt – men jeg må lige nævne det alligevel. Mikaela Bley har skrevet en krimi-serie, hvor hovedpersonen er en journalist ved navn Ellen Tamm – og denne serie er om journalisten Emma Ramm… Det er jo helt sikkert en tilfældighed, meeeeen for mig en smule for tæt på hinanden.

Både Ramm og Brix er godt beskrevet – og jeg synes rigtig godt om dem begge. Men det er helt sikkert en fordel at have læst Nulpunkt også, da man så får bedre kendskab til de to hovedpersoner og deres baggrundshistorier – hvilke i sig selv er interessante. Da jeg anmeldte Nulpunkt, skrev jeg blandt andet dette: “Ramm og Blixs veje har krydset hinandens før – og det under nogle barske vilkår. Det påvirker selvfølgelig deres forhold, men ikke mere end at de stadig godt kan samarbejde. Det der er sket tidligere, er også med til at danne deres personligheder – og på den måde er det rart at vi hører om, hvad der ser sket.”

Jeg synes, at Nulpunkt virkede lidt som en forsigtig start – dette har forfatterparret bestemt lagt fra sig med Røgslør, som er spændende og dramatisk fra start til slut. Ramm kan måske godt komme ud for urealistisk mange “slemme” ting, men selvom jeg tænker sådan, så er det jo en del af historien, og sådan er det jo i rigtig mange bøger – og selvom det er tilfældet, så synes jeg, at beskrivelserne virker troværdige.

Efter at have læst Nulpunkt, havde jeg store forventninger til Røgslør – og de blev heldigvis indfriet, og nu glæder jeg mig til den næste bog i serien.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Modtryk
ISBN: 9788770072274
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Røykteppe
Oversætter: Rolf Stavnem
Sider: 322

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Røgslør af Jørn Lier Horst og Thomas Enger

  1. Jeg følte mig godt underholdt. Har lagt mærke til at det ofte giver noget ekstra til handling og beskrivelser, når to forfattere skriver sammen. Er de begge gode, får de sikkert også luget nogle kedelige vaner væk hos hinanden. Jeg tror ikke, at jeg selv kunne skrive på den måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *