3 stjerner, Krimi/spænding, Lindbak + Lindbak, Tine f. 1973

Hemmeligheden af Emilia Hansen

Hemmeligheden er Emilia Hansens debut-krimi. Emilia Hansen har i mange år skrevet artikler og historier for blandt andet Aller og Egmont. D. 3. februar er Emilia Hansen aktuel med en selvstændig efterfølger til Hemmeligheden – den kommende bog hedder, De stille skridt. Bøgerne handler om den ret nysgerrige bogholder Lulu Westh.

Forlagets beskrivelse:

“Da Lulu lirker et fastsiddende papir ud af printeren på kontoret, tænker hun ikke nærmere over det. Men papiret er nøglen til en dyb og mørk hemmelighed, som nogen på kontoret vil gøre alt for at skjule. Det er først, da en kollega dør, at hun kommer til at tænke på papiret igen, og sammen med politimanden Mads begynder hun at følge brødkrummerne, som vil føre dem i retningen af en morder. Spørgsmålet er, om Lulu når at afsløre hemmeligheden, inden morderen kommer helt ud af sit skjul og viser sit ægte, grumme ansigt.”

På trods af en ret barsk begyndelse – og det samme med slutningen, så er Hemmeligheden en ganske rolig krimi. Jeg opfatter det som om, at der lægges mere vægt på de psykologiske aspekter end det blodige og grusomme.  Plottet er spændende og veltænkt.

Selvom bogen som sådan ikke er blodig, så er der alligevel nogle uhyggelig detaljer, som selvfølgelig oftest involverer hovedpersonen, Lulu. Lulu er nysgerrig og vil gerne finde ud af sandheden – men man kan godt mærke, at hun ikke er uddannet til at være “under cover” og stille spørgsmål – for ligefrem diskret er hun ikke, selvom hun selv følger det. Selvom jeg nu skriver, at Lulu er hovedperson, så har Mads – hendes ven fra politiet også en stor rolle, og vi hører også en del om ham. Det samme gør vi selvfølgelig også om andre personer, men de har ikke så fremtrædende roller som Lulu og Mads.

Jeg kunne godt ønske mig nogle lidt dybere personbeskrivelser – hverken Lulu eller Mads fremstår tydeligt for mig, og det samme gælder faktisk deres relation. Det kan være lidt svært at blive fanget af en bog, hvis ikke man føler noget for dem man læser om. Umiddelbart kan det også godt virke lidt utroværdigt med det samarbejde de to har – en politimand og en bogholder? Men samtidig synes jeg også, at det er ganske forfriskende, at Lulu er bogholder og ikke journalist, som man tit oplevet i krimier, hvis vi skal uden for “politiverdenen”.

Billede af: Hemmeligheden af Emilia Hansen
Hemmeligheden af Emilia Hansen

På nogle punkter synes jeg, at det godt kan mærkes, at Hemmeligheden er Emilia Hansens debut-roman. Jeg synes lidt, at den mangler personlighed – det vil sige, at jeg ikke synes, at der er noget i romanen, der gør, at jeg tænker: “Nå, så det her er Emilia Hansens skrivestil.” Udover det, så synes jeg alligevel, at Hemmeligheden er ganske velfortalt – og meget letlæst. Den hører til blandt de lettere krimier, både i indhold og skrivestil.

Om knap 14 dage udkommer den næste bog om Lulu og Mads – og selvom jeg ikke var 100% begejstret for Hemmeligheden, så glæder jeg mig alligevel til at læse den næste bog, De stille skridt. Det bliver spændende at høre nyt om Lulu og Mads, og måske lære dem bedre at kende – samtidig er jeg spændt på, hvordan Emilia Hansens forfatterskab udvikler sig.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindbak + Lindbak
ISBN: 9788799940561
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 297

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Hemmeligheden af Emilia Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *