5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Frit fald af Jessica Barry

Frit fald er Jessica Barrys debutroman. Jessica Barry er amerikaner, men hun bor nu i London. Hun er uddannet i engelsk og kunsthistorie.

Forlagets beskrivelse:

“De siger, din datter er død. Du ved, de tager fejl. 

Det liv, hun har opbygget – hendes perfekte forlovede, deres luksusliv – forsvandt i løbet af et splitsekund. Nu er hun nødt til at flygte, ikke blot for at undslippe de mørke hemmeligheder i sin egen fortid, men også for at overliste den mand, der holder øje med hvert eneste skridt, hun tager.
I den anden ende af landet venter Allisons mor desperat på at få noget at vide om sin datter, der er forsvundet efter et flystyrt. Politiet tror, at hun er omkommet, men Maggie nægter at acceptere, at hun kan have mistet sit eneste barn, og hun sætter sig for at opspore sandheden.

Mor og datter er nødt til at kæmpe – for at overleve og for at finde vej gennem et sort spind af løgne og tilbage til hinanden, før det er for sent…”

Frit fald bliver fortalt på skift af Allison og hendes mor, Maggie. Begge fortæller som jeg-fortællere. Det kan umiddelbart virker forvirrende, men som sagt fortæller de to på skift, og hvert kapitel bærer navn efter den person vi nu hører fra. Jeg synes, at det virker rigtig godt – også selvom jeg normalt ikke er lige begejstret for jeg-fortællere.

Både person- og miljøskildringerne virker gode – jeg synes, at både Allison og hendes mor står ret tydeligt for mig. Når man får et rimeligt godt kendskab til personerne er det også lettere at holde med og ikke mindst af dem, og det kendskab synes jeg bestemt, at jeg får i Frit fald. Nogle vil måske tænke at omgivelserne virker utroværdigt store – og hvordan historien overhovedet er muligt, men når jeg tænker på de store skove og meget små byer i USA, så virker denne del også helt ok.

Billede af: Frit fald af Jessica Barry
Frit fald af Jessica Barry

Det er en meget velfortalt og veldisponeret historie – der sker noget fra start til slut. Det mest fantastiske var dog, at jeg ikke umiddelbart havde luret i hvilken retning historien ville tage os.

Frit fald er en psykologisk thriller – med et spændende og som skrevet for mig overraskende plot. Hvem kan man egentlig stole på – og hvad er sandheden? Jeg synes, at det er meget svært at skrive om Frit fald uden at spoile – og det vil jeg jo ikke.

Jessica Barry har skrevet en virkelig hårrejsende debutroman – jeg er spændt på, hvad det næste fra hendes hånd bliver.

Hvis man er til bøger af fx Sharon Bolton og C.L. Taylor, så tænker jeg også, at Frit fald vil være interessant læsning.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601891
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: Freefall
Oversætter: Lillian Kingo
Sider: 398
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Frit fald af Jessica Barry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *