3 stjerner, Feel good/kærlighed, Hr. Ferdinand, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Sommerfugl i frost af Sylvia Day

I dag, d. 29. januar 20, udkommer Sommerfugl i frost af Sylvia Day. Sylvia Day er måske mest kendt for sin Crossfire-serie, men hun har faktisk udgivet mere end 20 romaner, og hun har fået udgivet bøger i over 40 lande.

Forlagets beskrivelse:

“Engang ville jeg have forsvoret, at jeg skulle ende her. Men nu er jeg faldet til. Et sted, jeg elsker, i et hjem, jeg selv har sat i stand, omgivet af nye venner, jeg forguder, og lykkeligt optaget af mit arbejde. Jeg er ved at slutte fred med fortiden og skabe fundamentet til min fremtid.

Men så flytter Garrett Frost ind i huset ved siden af.

Han er stædig og dristig, en rasende naturkraft, der forstyrrer mit livs sårbare balance. Jeg genkender de spøgelser, der hjemsøger ham, den sorg, der driver ham. Garrett udgør en risiko, lige meget hvilken tilstand han er i, men han er farligst, når han er såret. Jeg er bange for, at jeg er for skrøbelig til den storm, der raser i ham, for sart til at udholde smerten, der piner ham. Men han er for stålsat … og for selvsikker.

Og nogle gange vinder håbet over selv den mest smertefulde fortvivlelse.”

Sommerfugl i frost er en selvstændig erotisk kærlighedsroman. Den er velskrevet og ganske kort – på kun 150 sider og meget let læst.

Billede af: Sommerfugl i frost af Sylvia Day
Sommerfugl i frost af Sylvia Day

Jeg er fan at Crossfire-serien og derfor havde jeg ret store forventninger til Sommerfugl i frost. Efter at have læst denne, så synes jeg ikke helt, at de kan sammenlignes – heller ikke selvom der en smule sammenhæng mellem bøgerne. Uden at spoile noget, så kan jeg fortælle, at vi hører/møder personer fra Crossfire-serien – men de kræver bestemt ikke, at man har læst den serie først.

Der er nogle enkelte småfejl i bogen, som irriterer mig lidt. Faktisk plejer jeg ikke at nævne dem, da jeg ved, hvor svært det er at undgå. Men at Eva Cross bliver omtalt Gross ret tidligt i bogen, er jeg ikke så vild med – derudover er der en safirgrøn sofa, som pludselig er blå… Måske, der som i de fleste andre bøger, er andre småting, men som skrevet irriterer disse mig lidt.

Handlingen i Sommerfugl i frost kommer i gang stort set fra side 1. Jeg kunne dog godt have ønsket mig lidt bedre introduktion eller forklaring til de personer, som der bliver nævnt i starten, da jeg var meget i tvivl om, hvorvidt de er vigtige eller ej. Når man først kommer rigtigt igang virker det dog ikke så væsentligt mere. Ellers synes jeg, at Sylvia Days personskildringer af Teagan og Garrett er ganske fine. Det samme med naboen Roxy.

Nu ved jeg godt, at der især på den nordlige del af USAs vestkyst findes fjorde – men hvor mange ved at fjorde også findes der? Selvom jeg vidste det, så tænkte jeg faktisk, at det måtte være oversættelsen… Men da der så kom navn på den fjord, som optræder i bogen gav det mere mening. Men måske det bare er mig, der har et forkert “forhold” til fjorde…. – jeg tænker stort set altid kun på floder, når jeg tænker på USA? Når det er sagt, så synes jeg at miljøbeskrivelserne er gode – det er rimelig let at forestille sig, hvor smukt der er – og hvilken slags område det meste af handlingen foregår i.

Som skrevet, så havde jeg ret store forventninger til Sommerfugl i frost. Men desværre synes jeg, at historien er for tynd. Det er ikke fordi, at handling og erotik ikke er fint fordelt – og den erotiske part klarer Sylvia Days som altid super godt – og det er fedt, at der faktisk er et fint plot i historien. For sådan et er der – men i hvert fald for mig – så synes jeg, at plottet, som jeg ikke vil spoile, får alt for lidt plads. Det er et vigtigt – og svært emne… og 150 sider, hvor en del er erotik, ja så synes jeg, at emnet virker som om, det bliver bagatelliseret lidt. På den anden side, så er det også fint, at det bliver taget op – og ikke mindst synliggjort, for mig virkede denne måde bare ikke.

Er man til erotiske romaner eller noveller, så vil det nok også være svært at komme uden om Sommerfugl i frost.

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Hr. Ferdinand /Politikens forlag
ISBN: 9788740060515
Udgave: 1. udg. 29.01.2020
Originaltitel: Butterfly in frost.
Oversætter: Kamilla B. Jensen
Sider: 150
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Sommerfugl i frost af Sylvia Day

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *