4 stjerner, Feel good/kærlighed, People's, Tine f. 1973

Dream Maker 2 af Audrey Carlan

Dream Maker 2 er skrevet af Audrey Carlan, en amerikansk bestsellerforfatter. Audrey Carlans debut var Calendar Girl, som er blevet solgt i mere end 3 millioner eksemplarer.

Dream Maker er en erotisk romantisk serie, der som Calender Girl er delt i 12 afsnit, alle afsnit er opkaldt efter storbyer rundt om i verden. Dream Maker 2 er en samling af de fire midterste fortællinger og de foregår i: San Francisco, Montreal, London og Berlin. Der er dog også noget af handlingen, som foregår i New York og Boston. Dream Maker 1 foregår i: Paris, New York, København og Milano.

Forlagets beskrivelse:

“Parker Ellis er en ukuelig skørtejæger med et helt særligt talent: Han forstår kvinder. Han kan se, hvad deres inderste drømme er, og hjælpe dem med at føre dem ud i livet. Sammen med to venner driver han et velrenommeret konsulentfirma, der hjælper kvinder verden over med karriere, kærlighed og livsstil.

I San Francisco har en magtfuld, men ensom forretningskvinde brug for hjælp til at finde kærligheden. I Montreal er en smuk, blond direktør for en af byens førende techvirksomheder udsat for spionage. I London er en bestsellerforfatter løbet tør for inspiration, og i Berlin mangler et bilfirma hjælp til en avanceret reklamekampagne. Undervejs oplever Parker og hans to venner endnu en gang, hvor galt det kan gå, når man blander følelser og forretning – og særligt Parkers forhold til Hollywood-skuespillerinden Skyler bliver sat på en hård prøve.”
___

Det er nogle år siden jeg læste Calendar Girl, som har stort set samme opbygning som Dream Maker – dog er Dream Maker med en mand som hovedperson. Da jeg læste Dream Maker 1 fik jeg ikke helt indfriet de forventninger, jeg havde til bogen efter at have læst Calender Girl. Men serien vinder helt sikkert ved nærmere bekendtskab, så nu efter at have læst Dream Maker 2, og jeg dermed også har lært personerne bedre at kende, så er jeg fanget – og er helt klar til 3. og sidste del.

Billede af: Dream Maker 2 af Audrey Carlan
Dream Maker 2 af Audrey Carlan

Dream Maker 2 er velfortalt i en ligetil og letlæst stil. Historien tager egentlig udgangspunkt i de tre ungkarles liv og virksomhed, International Guy – og jeg havde en ide om, at de alle tre nok var hovedpersoner. Men jeg synes, at historien drejer væk fra dette og kommer til at handle mere om Parker og Skylers liv og forhold. Vi tager stadig med International Guy rundt i verden til de forskellige storbyer, og på den måde er historien selvfølgelig også stadig om International Guy.

Jeg bliver nødt til at citere noget fra min anmeldelse af Dream Maker 1 – da det stadig irriterer mig afsindigt, og som I nok kan regne ud, også er tilfældet i Dream Maker 2: “Ret tidligt i bogen bliver der skrevet, at Parkers to kolleger hedder Bogart og Royce, men bliver kaldt Roy og Bo. Men det holder slet ikke, og for mig virker det mere end rodet, at især Royce bliver kaldt både Royce og Roy med få linjer imellem – jeg håbede, at det kun var i historien fra Paris, men det gælder desværre hele bogen. Det irriterer mig vildt!” Når det så er sagt, så har det ikke betydning for selve handlingen – heldigvis.

Jeg synes, at Audrey Carlans personskildringer er bedre i denne bog end i den foregående. Det kan selvfølgelig også være fordi vi nu kender de vigtigste personer. Jeg synes dog stadig, at International Guys “kunder” kommer til at virke en smule overfladiske, men på den anden side, så er de heller ikke med i fortællingen i lang tid af gangen.

Som skrevet tidligere, så har jeg det lidt blandet med at kvinder skal have en mand til at redde fremtiden for dem – men teksten fra bagsiden “…konsulentfirma, der hjælper kvinder verden over med karriere, kærlighed og livsstil” synes jeg ikke passer helt – det får i hvert fald bogen til at fremstå som om kvinderne skal reddes (af mænd!) fra deres egen hverdag. Nogle gange er det selvfølgelig tilfældet, men jeg synes lige så ofte, at det er “problemer” af virksomhedsmæssig karakter, som “kunderne” får hjælp til – og så synes jeg, at sagen er en helt anden, og for mig en del bedre historie.

Historien i Dream Maker 2 har en fin fordeling mellem “handlingen” og erotikken. Det bliver aldrig for meget af hverken det ene eller det andet. Selvom bogen er på mere end 650 sider, så bliver den ikke tung – og den er ret hurtigt læst.

Dream Maker-serien er et godt bud til læsere af bøger i den erotiske, romantiske chick lit-genre. Og jeg kan bestemt ikke sige mig fri for, at glæde mig til at høre mere om Parker og Skyler og alle deres venner i Dream Maker 3.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788770363082
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: International Guy vol. 2
Oversætter: Randi Bjerre Højring
Sider: 679

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Dream Maker 2 af Audrey Carlan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *