5 stjerner, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Lindbak + Lindbak, Ungdomsbøger/Young Adult

Salomons sang af E.B. Heimdal

Salomons sang af E.B. Heimdal er 2. del af serien Morgendagens børn.

Dette er bogens bagsidetekst:

“Fortsættelsen af Ved Daggry Dør Mørket, hvor historien følger Dagwood og klanens videre kamp for overlevelse efter opgøret med Gribbene og den skæbnesvangre oversvømmelse.

Skye fører dem gennem vildnisset og tilbage til De Fravalgtes lejr, hvor hun bliver konfronteret med fortidens spøgelser. En ny kamp udspiller sig og får afgørende betydning for klanens fremtid.

Mens de vandrer, opdager Puk, at de bliver forfulgt af den mystiske Skygge, som ubemærket har fulgt klanens bevægelser i ly af skovens mørke. Men hvad vil Skyggen dem? Og hvad med Flo? Er hun i sikkerhed hos Gribbene?

Samtidig kæmper Skye med sine følelser for Dagwood og Salomon, og hun bliver tvunget til at vælge imellem dem.”

Hvis man har læst min tidligere anmeldelse af den første bog i serien, Ved daggry dør mørket ved man, at jeg er virkelig vild med bogen, men ikke så stor fan af den langsomme introduktion. En langsom start er dog slet ikke et problem i Salomons sang. Det er sikkert, fordi man allerede kender alle karaktererne og er blevet sat ind i universet, og derfor behøves der ikke at gøres noget ud af dette. I stedet begynder bogen med en duel mellem Dagwoods klan og de knækkedes klan. Det synes jeg er ret spændende at læse om og imens følger man Flo, som er fulgt med gribbene. Her lærer man både hende og Gribbene at kende og jeg synes især, at det er interessant at læse fra Flos perspektiv. Jeg har haft meget nemmere ved at have sympati for hende, end jeg havde, da jeg læste den første bog.

Billede af: Ved daggry dør mørket og Salomons sang af E.B. Heimdal
Ved daggry dør mørket og Salomons sang af E.B. Heimdal

I Salomons sang får man endelig at vide, hvem skyggen er og for at være ærlig er jeg en lille smule skuffet. Som den alvidende læser har man kendt til skyggens eksistens længe, i modsætning til karaktererne i historien og derfor blev jeg rigtig spændt, da en af karaktererne finder ud af, at skyggen overvåger vedkommende. Hvem skyggen egentlig er, kom som en kæmpe overraskelse for mig, men jeg blev alligevel skuffet, da jeg synes at historien tidligere har bygget en stemning op omkring ”den mystisk skygge” og derfor lever denne del ikke op til mine forventninger.

Fælles for de to bøger er, at de begge har noget ”hardcore survival” i sig. I historien prøver karaktererne at overleve, efter at deres forældre er døde af sygdommen og derfor er der beskrivelser af, hvordan karaktererne fanger/laver mad, bygger huler og hvordan deres fysiske tilstand er. Hele den her primitive overlevelsesdel kan jeg rigtig godt lide og det er jo meget godt, da det fylder en stor del af historien.

Noget som også fylder meget, synes jeg, er følelser. Især kærlighed, venskab og jalousi og det er også her ondskaben, som er forbundet med den tidligere sygdom, kommer ind. Følelserne og sygdommen som dræber en, hvis man har et ondt hjerte, synes jeg spiller rigtig godt ind med historien og det gør at man virkelig får et forhold til karaktererne i historien.

Salomons sang har en meget nervepirrende slutning og den slutter et sted, hvor jeg virkelig ikke har lyst til at den skal ende, da den er mega spændende. Jeg kan ikke vente med at læse del nr. 3, når den kommer ud og jeg håber at den er lige så god som de to første bøger.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: Lindbak + Lindbak
ISBN: 9788799940579
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 327

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *