4 stjerner, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Lindbak + Lindbak, Ungdomsbøger/Young Adult

Ved daggry dør mørket af E.B. Heimdal

Ved daggry dør mørket af E.B. Heimdal er første del af serien Morgendagens børn.

Dette er bogens bagsidetekst:

“Skye og hendes tvillingbror, Ecco, kæmper for at overleve i en verden uden voksne. I fem år har de vandret i skovene alene. Men de er ikke de eneste. Andre grupper af børn lurer ude i vildmarken. Nogle er fjender. Andre er venner. Hvem kan de stole på? Skye og Ecco finder snart ud af, hvor langt de selv er villige til at gå for at overleve. Og hvad med den mystiske sygdom, som slog alle de voksne ihjel – er den vendt tilbage?”

Ved daggry dør mørket af E.B. Heimdal
Ved daggry dør mørket af E.B. Heimdal

For at være helt ærlig, var jeg ikke særlig vild med Ved daggry dør mørket i starten. Den fangede mig på ingen måder og så syntes jeg også, at den var meget forvirrende. For det første blev man præsenteret for rigtig mange karakterer, som kom fra forskellige klaner – i starten synes jeg, at det var rigtig svært at skelne imellem dem og lære deres personlighed at kende. For det andet var bogen skrevet på en meget anderledes måde og det havde jeg lidt svært ved at vænne mig til. Dyrene i bogen havde også fået andre navne, så de passede mere til universet. Det var også forvirrende i starten, da jeg ikke vidste, hvilket dyr der var tale om. Lidt efter fandt jeg dog ud af, at der var en ordbog bagerst i bogen, så man kunne oversætte dyrenavnene til de dyrenavne, som de i virkeligheden hedder og dette var til en stor hjælp. Så hermed et lille hint om denne ordbog.

Ved daggry dør mørket er skrevet i 3. person og man følger forskellige personer igennem bogen og læseren ved faktisk mere end karaktererne i historien. Skye og Ecco er dog de primære hovedpersoner og dem var jeg ikke særlig begejstrede for. Ecco var dominerende og Skye virkede hjælpeløs hele tiden. Så derfor var jeg rigtig irriteret i starten. Heldigvis udviklede historien og personerne sig og efter, at jeg var kommet over de første 150 sider, begyndte jeg, at synes om dem og historien. På det her tidspunkt blev den også virkelig spændende og senere havde jeg faktisk rigtig svært ved, at lægge den fra mig. Historien begyndte også at have mere fokus på temaerne, som var kærlighed, venskab, ondskab og jalousi og imens prøvede karaktererne, at finde løsningen på den mystiske sygdom, som dræbte deres forældre. Her vidste man også lidt mere om karaktererne og jeg begyndte at holde med dem.

Jeg synes, det er ret ærgerligt, at Ved daggry dør mørket først begynder at blive spændende næsten halvvejs inde i historien, for jeg er virkelig vild med resten af bogen. Desværre synes jeg ikke, at jeg kan give bogen højere end 4 stjerner, på grund af den langsomme start. Hvis man overvejer at læse bogen, vil jeg helt klart sige, at man skal gøre det og så bare give den en chance. For jeg synes, at den er rigtig god og jeg kan ikke vente med at komme i gang med den næste bog.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Klara
4 af 6 stjerner /Klara

Tak til Lindbak + Lindbak for bogen.

Forlag: Lindbak + Lindbak
ISBN: 9788799940509
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 365

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Ved daggry dør mørket af E.B. Heimdal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *