4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

De 4 poters klub 1-2 af Søren Hemmingsen

Søren Hemmingsen har skrevet en ny letlæsningsserie, De 4 poters klub. De to første bøger i serien hedder: Fugle-tyven og Bob og Krudterne.

Bøgernes bagsidetekster:

Fugle-tyven: “Hvorfor er alle havens fugle forsvundet? Den vil hunden, Bob finde ud af. Men Bob kan ikke klare det alene, selvom han kan flyve og er lige så stærk som en gravko. Heldigvis er naboens seje kat parat til at hjælpe. Men er de to nok til at vinde over den onde fugle-tyv?”

Bob og Krudterne: “Verdens stærkeste hund, Bob skal på ferie. Men ferien i det lille, røde hus bliver ødelagt af nogle dumme drenge, som kører på knallert og stjæler øl. Det vil Bob ikke finde sig i. Men kan Bob klare de dkumme drenge uden hjælp fra sine venner, Ninja-katten, Ostetyven, Speedy og hr. Padde?”

Selvom bøgerne er i en serie, så kan de læses i vilkårlig rækkefølge, da hver bog har sit eget “plot”. Og i bog nr. 2 bliver vi kort introduceret for karaktererne.

Billede af: De 4 poters klub 1-2 af Søren Hemmingsen
De 4 poters klub 1-2 af Søren Hemmingsen

 

De 4 poters klub er til de læsere, som har fået godt fat i læsningen, lixtallet er på 19 i begge bøger, og dermed er serien ikke i den helt lette ende af letlæsningsbøgerne. Forrest i bogen findes en fin indholdsfortegnelse, som giver et godt indtryk af, hvor lange kapitlerne er. Skulle I være i tvivl, så er jeg vild med kapitler, da de giver mulighed for en naturlig pause i læsningen, og da disse bøger er på lidt mere end 50 sider, så kan en pause godt være nødvendig.

Billede af: Indholdsfortegnelse i Fugle-tyven af Søren Hemmingsen
Indholdsfortegnelse i Fugle-tyven af Søren Hemmingsen

Bøgerne er illustreret af Susanna Hartmann – illustrationerne passer fint til teksten. Dog må jeg erkende, at jeg synes en del bedre om andre illustrationer lavet af Susanna Hartmann. De 4 poters klub er dog i en sværhedsgrad som gør, at der ikke er mange illustrationer, og jeg tænker heller ikke, at illustrationer er nødvendige for de læsere, som kan læse teksterne selv. Det er ikke alle opslag, der er illustrationer på, men de vigtige karakterer som er med i historierne kan vi se på de forskellige illustrationer.

Billede af: Opslag i Fugle-tyven af Søren Hemmingsen
Opslag i Fugle-tyven af Søren Hemmingsen

Selvom bøgerne har et lixtal på 19, så er de alligevel skrevet i letlæsningsstil og er lette at gå til. Som sagt er historien opdelt i kapitler – og disse er igen delt i kortere afsnit, hvor sætningerne er forholdvis enkle. Nogle sider er der rimelig meget tekst på, men denne er overskueligt opsat og dermed meget læsevenlig. Jeg har dog ikke helt gennemskuet, hvorfor nogle enkelte ord har bindestreg – og andre ord af samme længde/mængde stavelser ikke har? Men er læserne først nået til denne sværhedsgrad, så tænker jeg, at de fleste ord uanset bindestreg vil kunne læses – om ikke andet, så genkendes fra andre sammenhænge.

Billede af: Opslag i Bob og Krudterne af Søren Hemmingsen
Opslag i Bob og Krudterne af Søren Hemmingsen

De 4 poters klub en en sjov fortælling om dyr med overnaturlige superkræfter. Vi hører om en hund, en kat, en skildpadde, en kanin og en dværghamster – og mon ikke flere af de børn, som læser bøgerne kender et af disse dyr? Jeg må indrømme, at jeg nok er for gammel til rigtig at synes om historierne – men altså, jeg kan jo nok ikke helt frasige mig, at jeg tænkte på Døde poeters klub, da jeg så serietitlen, De 4 poters klub – hvilket jeg syntes var ganske hyggeligt. Men bare fordi historien ikke var mig, så betyder det jo ikke, at teksterne ikke er for børn, som læser denne sværhedsgrad – for det tror jeg bestemt de er. Jeg læste bøgerne højt for vores yngste søn – og han er fan. Han synes både at de var sjove og gode (hans ord). Jeg tænker, at børn bedre kan leve sig ind i dette univers – og at de så er krydret med både humor, magi og et mysterium som skal løses, gør jo kun historierne bedre.

Billeede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

 

Fugle-tyven – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145631
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 54

Bob og Krudterne – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772145648
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 53

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *