5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Tættere end man tror af Brad Parks

Tættere end man tror er skrevet af den amerikanske forfatter, Brad Parks. Tættere end man tror er den anden bog af forfatteren, som Jentas har oversat og udgivet – den første bog hed Ikke et ord.

Brad Parks er uddannet journalist og har indtil 2008 arbejdet for The Washington Post.

Fra forlagets beskrivelse:

“Melanie Barrick havde lært det på den hårde måde, mens hun voksede op i de sociale myndigheders varetægt. Men nu, som voksen og med en hengiven mand, fast arbejde og sin vidunderlige, nyfødte søn Alex troede hun, at det var et overstået kapitel i hendes liv. Lige indtil en tirsdag eftermiddag hvor hun som sædvanlig henter Alex hos dagplejeren – kun for at finde ud af at han er blevet tvangsfjernet af myndighederne… Og alting bliver om muligt endnu værre, da hun finder ud af, at politiet har ransaget hendes hjem, og at de har fundet kokain nok til at sende hende bag tremmer i mange år… 

Samtidig kæmper den assisterende offentlige anklager, Amy Kaye – som har fået Melanies sag – med sine egne problemer. Hun er gået i stå med en sag, som ingen ønsker, at hun skal efterforske – en serievoldtægtsmand, som bærer maske og taler til ofrene med hviskende stemme, og som har overfaldet snesevis af kvinder i årenes løb uden at blive fanget. Inklusive Melanie. Men nu er hendes overfaldsmand måske nøglen til hendes redning … eller til hendes undergang.”

Billede af: Tættere end man tror af Brad Parks
Tættere end man tror af Brad Parks

Tættere end man tror er en intens psykologisk thriller. Jeg tænker, at de fleste forældre kan nikke genkendende til den skræmmende forestilling om at ens barn bliver fjernet – og det virker umuligt at få barnet tilbage. Det er netop hovedtemaet i Tættere end man tror.

Hovedpersonen i bogen er Melanie Barrick. Melanie er fint beskrevet, men der er alligevel et eller andet, som irriterer mig lidt ved hende – men jeg tror, at det skyldes, at det nærmest er umuligt, at sætte sig helt i hendes sted (heldigvis), derfor kan man måske blive lidt overrasket over nogle af hendes handlinger. Uanset, så virker Melanie som en virkelig stærk person, som på trods af omstændighederne er virkelig god til at slå koldt vand i blodet – og kæmpe den kamp eller de kampe, som skal til for at få livet igen.

Udover Melanie er advokaten Amy Kaye en vigtig person for handlingen. Jeg synes desværre ikke, at hun står lige så tydeligt for mig, som Melanie – men alligevel er jeg ikke i tvivl om, at hun også har benene solidt plantet på jorden og vil gå langt for retfærdighed. Der er selvfølgelig flere personer med – og alle er beskrevet ganske fint, så de passer til de roller, de har. Der er ikke afsindig mange personer med i Tættere end man tror, og det gør det let at bevare overblikket, og samtidig komme til at lære personerne bedre at kende.

Tættere end man tror er velskrevet og rimelig let at læse. Den har et virkelig spændende og fængende plot med flere twists og to historier/sager, som begge har med Melanie at gøre, men som måske/måske ikke har noget med hinanden at gøre – disse ting gør, at historien ikke bliver forudsigelig – jeg blev i hvert fald overrasket flere gange. Tættere end man tror er en fortælling, som begynder på side 1 – og holde tempoet helt til slut – og sikke en slutning…

Temaerne i bogen er hjerteskærende – som skrevet især delen om at få tvangsfjernet sit barn, uanset grunden. I forbindelse med tvangsfjernelsen hører vi selvfølgelig også om de sociale myndigheder – og hvor svært det er, at komme væk fra dem igen, når man først er inde i systemet. Vi hører om familieliv og relationer – og hvor forskellige disse kan være, og hvor stor indflydelse de har på det fortsatte liv. Sidst men ikke mindst – hvem kan man mon stole på…?!

Det er ikke tit, at jeg sidder med en bog, hvor jeg hele tiden har lyst til at bladre om til slutningen, fordi jeg simpelthen bliver nødt til at vide, hvordan tingene hænger sammen – bare rolig, jeg gjorde det ikke, men lysten var stor…

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601556
Udgave: 1. udg. 28.11.2019
Originaltitel: Closer Than You Know
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 412

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Tættere end man tror af Brad Parks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *