5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Ikke et ord af Brad Parks

Ikke et ord er skrevet af amerikanske Brad Parks. Brad Parks har vundet flere amerikanske krimipriser og hans bøger er oversat til 15 sprog. Ikke et ord er forfatterens første bog på dansk.

Forlagets beskrivelse:

“Det er en helt almindelig onsdag eftermiddag. Dommer Scott Sampson er på vej hen for at hente sine seksårige tvillinger for at tage i svømmehallen, da hans kone, Alison, sender en besked om, at de skal til lægen, og at hun vil køre dem derhen. Scott tager derfor hjem, men da Alison kommer hjem lidt senere, er hun alene – ingen Sam, ingen Emma – og hun påstår, at hun ikke har sendt nogen besked…

Telefonen ringer, og en anonym mand fortæller dommeren, hvilken dom han skal afsige i en kommende narkotikasag, og at de ikke må sige et ord til nogen, hvis de vil se deres børn igen.

Sådan starter denne medrivende, intense krimi om en ung og kærlig familie, som bliver udsat for deres værst tænkelige mareridt. Et uforudsigeligt og nervepirrende spil begynder, og de ved, at et enkelt forkert træk kan blive fatal.”

Ikke et ord af Brad Parks
Ikke et ord af Brad Parks

Ikke et ord er en kombination af et retssalsdrama/krimi og en psykologisk thriller. Bogen er velskrevet og ret let at læse. Det er et ganske intenst drama med et godt, spændende og velfortalt plot, som holdt mig fanget fra start til slut. Det er en fortælling uden pause – og man kan godt tabe pusten lidt, når man tænker på alle de følelser og oplevelser som bogens karakterer må gennemgå. Bogen overraskede flere gange undervejs, ikke mindst den barske og hjerteskærende slutning.

Brad Parks laver nogle fine personbeskrivelser. Det er ikke svært at se personerne for sig. Jeg synes, at de hver især passer godt til deres roller. På bogen er et billede af forfatteren Brad Parks, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at hovedpersonen, Dommer Scott Sampson vist ligner ham ganske meget – jeg ved godt, at det måske er mine egne forstillinger. Scott fortæller sin del som jeg-fortæller, hvor resten af historien bliver fortalt af 3. person. Ofte synes jeg, at jeg-fortælleren er med til at man kommer mere ind under huden på fortælleren, men det synes jeg egentlig ikke er tilfældet her – måske tværtimod, men som skrevet, så kan jeg alligevel godt se Scott for mig.

Udover personbeskrivelserne, så synes jeg at fortatterens beskrivelser af især Scotts liv og arbejde virker meget troværdige. Det er spændende at høre om det amerikanske retsvæsen – og hvordan retssagerne foregår. Og hvad Scott og hans hustru, Alison kommer ud for, må være alle forældres værste mareridt. Mon ikke de fleste, måske mest forældre, kan sætte sig i deres sted? Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at have tankerne på, hvad jeg ville gøre – hvis nu….?! Det må altså ikke kunne undgå at vække følelserne ved i hvert fald de fleste læsere, når sagen drejer sig om kidnappede børn på bare 6 år. Hvordan mon det går dem?

Jeg håber, at flere af Brad Parks bøger bliver oversat – jeg synes i hvert fald meget godt om denne. Ikke et ord er en fortælling om løgn og bedrag – og hvem man i sidste ende kan stole på?!

5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601464
Udgave: 1. udg. 01.03.2019
Originaltitel: Say Nothing
Oversætter: Rasmus Klitgaard Hansen
Sider: 421

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “Ikke et ord af Brad Parks

  1. […] Arlidge, Matthew: Kongens efterfølger Castillo, Linda: I al hemmelighed Eghold: Elsebeth: Frit fald Faber, Kim og Pedersen, Janni: Vinterland Fredensborg, Eva Maria: Den tavse røver Grebe, Camilla: Dvale Holt, Anne: En grav til to Jackson, Stina: Sommermørke Läckberg, Camilla: Det gyldne bur Mackintosh, Clare: Jeg ser dig Parks, Brad: Ikke et ord […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *