5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Nævningen af Steve Cavanagh

Nævningen er Steve Cavanaghs 4. bog i thriller-serien med Eddie Flynn som hovedperson. Se rækkefølgen på serien nederst i indlægget.

Forfatteren Steve Cavanagh er født og opvokset i Belfast, han har studeret jura i Dublin og praktiserer for tiden som advokat. Serien om Eddie Flynn foregår i New York.

Fra bogens bagsidetekst:

“De var Hollywoods hotteste par. Verden lå for deres fødder. Men nu er en af dem død, og filmstjernen Robert Solomon er tiltalt for det brutale mord på sin smukke, unge kone. 

Det er århundredets retssag på Manhattan, og forsvaret vil have en bestemt mand med på holdet: svindleren, der blev advokat, Eddie Flynn. Alle beviser peger på, at Robert Solomon er skyldig, men da retssagen begynder, får en række alvorlige hændelser Eddie til at tvivle på, hvad sandheden er.

Hvad nu, hvis Robert Solomon ikke er den eneste skuespiller i retslokalet?”

Billede af: Nævningen af Steve Cavanagh
Nævningen af Steve Cavanagh

Som de forrige bøger i serien er Nævningen en selvstændig historie om Eddie Flynn. Selvom jeg kun har læst den forrige bog, Løgneren kunne jeg sagtens følge med. Men jeg synes alligevel, at det er en fordel at kende Eddie Flynn og hans historie, så jeg vil anbefale, at man snupper bøgerne i rækkefølge. Hvis nu jeg skriver, at jeg er vild med Nævningen – så behøver jeg ikke skrive en anmeldelse, vel?

I min anmeldelse af Løgneren skrev jeg dette om Eddie Flynn, og i stedet for en gentagelse, kommer dette udklip fra anmeldelsen: “Selvom Eddie Flynn er en mand med en del (ikke altid lige pæne ting) i bagagen, så er han alligevel en ganske fin fyr. Det er dog ikke sjovt for ham at snuse til den verden han tidligere har stiftet bekendtskab med – og er tingene mon stadig som han husker dem? Som skrevet  har jeg ikke læst de tidligere bøger, men jeg synes, at jeg får et rimelig godt indtryk af Eddie Flynn og hvad han er for en karakter. Når jeg tænker på ham, så er han nok en blanding af Lee Childs Jack Reacher og nogle af advokaterne fra John Grishams bøger.”

Vi hører også om Eddie Flynns privatliv – og de udfordringer han har her, men jeg synes, at det vi hører er en passende del i forhold til den meget spændende krimi-del. Det er dog spændende at komme “bag facaden” og møde Eddie Flynn som privatperson også. Da hans privatliv er en historie/sag for sig, vil jeg ikke gå i detaljer – og jeg ved også, at nogle af hans udfordringer kommer af en tidligere sag, som jeg desværre ikke har læst om (derfor: læs bøgerne i rækkefølge).

Der er en enkelt ting, som jeg ikke er så glad for eller snarere bliver lidt forvirret over. Der bliver vekslet mellem at kalde Robert Solomon for Robert og for Bobby (eksempel på side 42-43) – nu ved jeg, at Bobby tit bliver brugt som kaldenavn for Robert, men det er måske ikke alle, der ved det – og selvom jeg vidste det, måtte jeg alligevel tjekke, om det var to forskellige personer.

Når man læser serien om Eddie Flynn, kan man godt fornemme Steve Cavanaghs store indsigt i jura – og hans kendskab til, hvordan en retssag udformer sig. Dette kendskab er med til at gøre fortællingen troværdig og også realistisk på trods af, at selve sagen faktisk kan lyde helt hen i vejret – tænk, hvis det rent faktisk er muligt?? Steve Cavanagh er velformuleret og sproget er flydende. Plottet er udspekuleret og virker virkelig gennemtænkt. Nævningen er en pageturner og holdt mig åndeløst fanget fra side et!

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:
1. Advokaten
2. Tilståelse
3. Løgneren
4. Nævningen

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742603154
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Thirteen
Oversætter: Henriette Rostrup
Sider: 414

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Nævningen af Steve Cavanagh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *