5 stjerner, Jentas, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Løgneren af Steve Cavanagh

Løgneren af Steve Cavanagh er den 3. bog i thriller-serien med Eddie Flynn som hovedperson. De to første bøger hedder: Advokaten og Tilståelsen.

Forfatteren Steve Cavanagh er født og opvokset i Belfast og han har studeret jura i Dublin. Serien om Eddie Flynn foregår dog i New York.

Forlagets beskrivelse:

“Leonard Howells værste mareridt bliver vækket til live, da hans datter Caroline bliver kidnappet. Da han ikke stoler på politiet, ringer han til den eneste mand, som han stoler på: Eddie Flynn, den tidligere svindler, som nu er advokat. 

Eftersom Flynn selv ved, hvordan det føles at ens datter bliver kidnappet, sværger han, at han nok skal få Caroline sikkert hjem igen.

Flynn indser dog hurtigt, at spillereglerne har ændret sig, og at nogen driver gæk med ham. Men hvem trækker i trådene? Og er der overhovedet nogen i denne forskruede sag, der siger sandheden?”

Billede af: Løgneren af Steve Cavanagh
Løgneren af Steve Cavanagh

Løgneren er en selvstændig historie i serien om Eddie Flynn. Jeg har desværre ikke læst de to forrige bøger, men jeg synes, at jeg uden besvær kunne følge med alligevel.

Selvom Eddie Flynn er en mand med en del (ikke altid lige pæne ting) i bagagen, så er han alligevel en ganske fin fyr. Det er dog ikke sjovt for ham at snuse til den verden han tidligere har stiftet bekendtskab med – og er tingene mon stadig som han husker dem? Som skrevet  har jeg ikke læst de tidligere bøger, men jeg synes, at jeg får et rimelig godt indtryk af Eddie Flynn og hvad han er for en karakter. Når jeg tænker på ham, så er han nok en blanding af Lee Childs Jack Reacher og nogle af advokaterne fra John Grishams bøger. Faktisk synes jeg også, at Løgneren kan sammenlignes med en blanding af de to forfatteres bøger.

Løgneren er en legal thriller – altså på dansk ville vi nok sige retssalskrimi, men jeg synes det lyder bedre og mere dækkende med det engelske ord. Det at retssalen er udgangspunktet for Løgneren, kan måske få den til at virke lidt tør – men det er bestemt ikke tilfældet. Bogen har et meget spændende og ikke mindst virkelig actionpræget plot. Der er hele tiden fart over feltet – og kun få pauser, hvor man kan få vejret.

Steve Cavanagh er velformuleret og hans bog er fængende fra start til slut. Selvom forfatteren har rødder i Irland, så virker de miljømæssige skildringer fra New York ganske troværdige. Jeg kan godt lide historier, som foregår i USA. Landet er stort og forskelligartet – og egentlig kan man sige det samme om New York. Der er steder i både landet og i byen der passer til de fleste historier, og fordi det er meget svært (for en dansker) at have fuldt ud kendskab til hver en krog, så kommer historier derfra let til at tage sig troværdige ud.

Løgneren er, som I kan se på billedet, kåret til den bedste krimi i England i 2018 – og det forstår jeg godt.

Hvis man vil læse en dansk thriller, hvor en del af plottet også foregår i en retssal, så kan jeg anbefale Kastaniens DNA af Palle Hyldgård Poulsen eller en nyere amerikansk legal thriller: Ikke et ord af Brad Parks. Der findes selvfølgelig mange andre gode legal thrillers, men det er lige dem, jeg kommer til at tænke på efter at have læst Løgneren.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Jentas
ISBN: 9788742601525
Udgave: 1. udg. 2019
Originaltitel: The Liar
Oversætter: Eva Birklund
Sider: 396

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Løgneren af Steve Cavanagh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *