5 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, People's, Ungdomsbøger/Young Adult

After – Mødet af Anna Todd

After-serien er skrevet af forfatteren Anna Todd – Mødet er første del. Serien handler om Tessa og Hardin og er læst mere end én milliard gange på internetsiden Wattpad.

Forlagets beskrivelse:

“Tessa er en pæn pige. Hun har en dejlig, loyal kæreste derhjemme og er dygtig og ambitiøs i skolen. Men så møder hun Hardin.

En mørkhåret dreng med britisk accent og tatoveringer. Hardin er helt anderledes end de fyre, Tessa er vant til at hænge ud med. Han er flabet og upålidelig. En type Tessa normalt hader, lige indtil de to ender alene på Hardins værelse. Der er noget ved Hardin og hans mystiske fortid, som Tessa tiltrækkes af. Hun er sikker på, at han slet ikke er så hård i flinten, som han giver sig ud for at være. Men Tessa har allerede den perfekte kæreste derhjemme, så hvorfor er hun over- hovedet interesseret i Hardin? Han har kun fordomme tilovers for pæne piger som hende. Måske fordi det føles som forelskelse.”

Billede af: After - Mødet af Anna Todd
After – Mødet af Anna Todd

Før jeg læste After – Mødet som bog, så jeg filmen – fordi den lå let tilgængelig og fordi fristelsen var for stor. Hvis man sammenligner bogen med filmen, kan man snildt sige, at de ikke minder så meget om hinanden. Selve handlingen har da nogle ligheder, men jeg vil sige, at der er langt mindre drama i filmen i forhold til i bogen og dette overraskede mig meget. De problemer Tessa og Hardin gennemgår i filmen er INTET sammenlignet med i bogen. Hvis man sammenligner film og bog har de jo nærmest et problemfrit forhold i filmen, mens Hardin i bogen har mange flere problemer/humørsvingninger og ting som han skjuler.

Jeg har tidligere hørt folk kalde After for ”lillesøsteren” til Fifty Shades of Grey og selvom jeg hverken har læst Fifty Shades eller set den, så ved jeg dog, at den har nogle sexscener. Det er der også i After – Mødet – i hvert fald i bogen. Det er endnu en ting, som adskiller bogen fra filmen og hvis man som mig, ser filmen først og bagefter giver sig til at læser bogen, kan man godt blive overrasket over dette. Derfor vil jeg heller ikke sige, at målgruppen for filmen og bogen er den samme og jeg synes selv, at man skal være 15+, før man giver sig i kast med bogen. Jeg har faktisk haft After-serien i noget tid nu, men jeg er glad for, at jeg ventede med at læse den første bog indtil nu.

Hvad angår de to vigtigste personer i bogen Tessa og Hardin, er de hinandens totale modsætninger. Tessa har planlagt hele sit liv, mens Hardin… ja han er Hardin. Jeg synes, at disse to personer har nogle dybe personligheder, hvilket er godt eftersom historiens handling er bygget på det drama, der er imellem dem. Jeg synes dog, at Tessa er ret naiv til tider, men på den anden side er det vel også helt naturligt, når man er meget forelsket i en person.

Der var tidspunkter i bogen, hvor jeg følte at handlingen bare gik i ring. Det vidste jeg selvfølgelig godt var meningen, da det skulle vise, at deres forhold på ingen måder er nemt, men til tider føltes det virkelig som om, jeg læste det samme flere gange. Trods det formåede After – Mødet alligevel at holde mig fanget hele vejen igennem. Jeg blev virkelig opslugt og det tog mig ikke særlig lang tid at læse den. Og hvis jeg ikke havde set filmen først, ville jeg højst sandsynlig være blevet meget overrasket over bogens slutning. Den tog en rigtig interessant drejning og nu kan jeg ikke vente med at finde ud af, hvordan Tessa og Hardins forhold til hinanden kommer til at se ud i de andre bøger.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara
5 af 6 stjerner /Klara

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788771592153
Udgave: 1. udg. 2015
Originaltitel: After 1
Oversætter: Nana Baaner Klitgaard og Nete Harsberg
Sider: 540

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “After – Mødet af Anna Todd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *