4 stjerner, Feel good/kærlighed, Klara f. 2003, People's, Ungdomsbøger/Young Adult

After – Tvivlen af Anna Todd

Tvivlen af Anna Todd er 2. del i After-serien. Efter at have læst den første bog i serien, Mødet og set filmen, er jeg endelig blevet klar til at læse fortsættelsen. Se rækkefølgen på serien nederst i indlægget.

Forlagets beskrivelse:

“Efter en turbulent begyndelse er Tessa og Hardin ved at få tingene til at fungere. Men kun indtil en hemmelighed om Hardins mystiske fortid bliver afsløret og får Tessa til at tvivle. Er Hardin overhovedet den dybe, tænksomme fyr bag facaden, som Tessa har forestillet sig, eller er det noget, hun har bildt sig selv ind? Måske skal hun bare droppe ham og se at komme videre. Men Hardin er svær at glemme, også selvom Tessa har sat både sine venner og skolen over styr for hans skyld. Hardin ved, at han har dummet sig. Han har ikke tænkt sig at give op og give slip på Tessa. Men kan han overhovedet forandre sig, og vil han virkelig, når det kommer til stykket? Anna Todds fan fiction-serie After om Tessa og Hardin er et af tidens mest omtalte bogfænomener og har haft mere end 1 milliard visninger på nettet. Tvivlen er andet fritstående bind i serien.”

Billede af: After - Tvivlen af Anna Todd
After – Tvivlen af Anna Todd

Efter at jeg havde læst slutningen af den første bog, var jeg ret spændt på at se, hvad der videre ville ske, selvom jeg dog havde en lille ide om det, eftersom der er flere bøger mere i serien. Uden at afsløre for meget kan jeg sige, at jeg ikke blev overrasket over de beslutninger som Tessa endte med at træffe i begyndelsen af bogen. Noget som overraskede mig var dog, hvor meget rod Hardin egentlig har lavet i fortiden. Netop som jeg tænkte, at nu kan det da ikke blive meget værre, blev endnu en af Hardins hemmeligheder afsløret. Handlingen blev skubbet frem af dette samme mønster og på nogle tidspunkter synes jeg, at handlingen var for forudsigelig. I løbet af bogen syntes jeg også, at det desværre begyndte at køre i ring med konflikterne, men muligvis kan dette også relateres til den virkelige verden, men som læser nåede jeg et punkt, hvor jeg blev en lille smule træt af det.

På den anden side af alt det knap så gode, så synes jeg helt generelt rigtig godt om After – Tvivlen og egentlig også om serien indtil videre. Bogen formåede at vække en hel del følelser hos mig – både de gode og de dårlige, og det synes jeg altid er godt, da det jo viser, at bogen er realistisk, at konflikterne og handlingen er relaterbare på den ene eller anden måde. After er også en ungdomsserie, og det betyder, at jeg er i den målgruppe, som serien er tiltænkt. Derudover kan jeg også godt lide at After-serien er så enkelt skrevet. Med det mener jeg, at historien bliver fortalt uden omsvøb, der er ikke meget handling skrevet imellem linjerne eller en dybere mening med historien, som læseren selv skal prøve at regne ud. Det gør måske også, at jeg ikke vil læse serien i et hug, men det er rigtig dejligt, hvis man ønsker en pause fra den lidt mere møjsommelige læsning.

Måske har min anmeldelse af After – Tvivlen virket forholdsvis negativ, men der er mere på den positive side end den negative. Der er masser af drama, og jeg græder og griner sammen med Tessa. Jeg håber alligevel, at der sker noget lidt mere nyt i 3’eren, for ellers tror jeg desværre, at jeg godt kunne ende med at gå død. Men jeg har valgt at give After – Tvivlen 4/6 stjerner, fordi historien var realistisk og fængende.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Klara
4 af 6 stjerner /Klara

Seriens rækkefølge:

1. Mødet
2. Tvivlen
3. Faldet
4. Lykken
5. Begyndelsen

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772382623
Udgave: 2. udg. 2020
Originaltitel: After 2
Oversætter: Nana Baaner Klitgaard og Nete Harsberg
Sider: 639

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *