5 stjerner, Krimi/spænding, Politikens Forlag, Tine f. 1973

Den tavse enke af Sara Blædel

I går, d. 06.11.2020 udkom Den tavse enke af Sara Blædel. Den tavse enke er den 11. bog i krimiserien om Louise Rick. Den første bog i serien udkom i 2004. I 2014 modtog Sara Blædel De Gyldne Laurbær for den 9. bog i serien: Kvinden de meldte savnet.  Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Uddrag fra bogens bagsidetekst:

“Louise Rick er efter en længere orlov tilbage på arbejde som leder af politiets nyoprettede rejseenhed, P13, da Fyns Politi tilkalder assistance. En kvindelig kroejer på Tåsinge er blevet dræbt, og politiet er på bar bund. En grundig gennemsøgning af kroens førstesal, hvor den dræbte boede, afslører en uventet detalje, som kaster politiets efterforskning i en helt uventet retning…

For første gang nogensinde virker Camilla Lind ikke særligt interesseret i drabssagen, da Louise ringer for at spørge hende til råds. Til gengæld vækkes Camillas interesse af en sag om en ung fyr, der døde på Tåsinge et halvt år tidligere. Gennem sin journalistiske tilgang til den historie kommer hun i besiddelse af oplysninger, som Louise ikke ved noget om, og som har store konsekvenser for de involverede personer…”

Billede af: Den tavse enke af Sara Blædel
Den tavse enke af Sara Blædel

Hver gang jeg læser en ny bog i en længere serie, så bliver jeg meget duperet over, at forfatteren kan blive ved med at finde på nyt. Nu har jeg ikke læst alle bøgerne i serien om Louise Rick, men alligevel sidder jeg med en fornemmelse af, at Louise Rick kom på nye og uvante opgaver – og at det var en helt ny og anderledes sag, som skulle opklares.

Den tavse enke er velfortalt og meget let- og hurtigt læst. Faktisk gled læsningen så godt, at jeg helt glemte at skrive noter. Det skyldes selvfølgelig ikke kun sproget – men også det fængende og overraskende plot.

Selvom jeg ikke har læst alle bøger i serien, så føler jeg alligevel, at jeg kender personerne nogenlunde. I hvert fald havde jeg på forhånd en ide om, hvordan hver enkelt af de personer jeg kendte ville opføre sig. Men jeg synes faktisk ikke, at Louise Rick virker til at have benene så solidt plantet på jorden, som jeg havde forventet – men det er ganske rart – og er med til at gøre Louise Rick mere troværdig, realistisk – og nok også menneskelig. Der er sket nogle ting både privat og arbejdsmæssigt, som har rystet hende – og det synes jeg fint, at man kan mærke. Jeg havde dog forventet at hun ville have kæmpet lidt mere indædt for P13.

Det er fedt at høre, hvordan Jonas er så moden, at han alene kan takle en sørgelig og ret hård situation. Jeg kan dog ikke sige mig helt fri for tanken om, at jeg synes, at Louise Rick træffer nogle forkerte valg i forhold til dette. Det er ikke alt, man skal kunne klare alene.

I den forrige bog, Pigen under træet synes jeg, at de personlige relationer mellem især Camilla og Louise fyldte meget, og det kunne jeg godt lide. I denne føler jeg, at der er lagt en lille dæmper på den personlig del. Ikke at de personlige historier er borte, for vi hører både om Camillas lidt pressede tilværelse, om hvor god Jonas er til at klare sig – og ikke mindst, så møder vi Eik igen. Vi hører om, hvordan Louise må forholde sig til at arbejde sammen med ham – og hvordan hun også må takle deres forhold eller måske mere mangel på. Hvordan hun gør det, vil jeg ikke røbe, da det også er en del af historien – og det er ikke alt, der er lige let.

I forbindelse med oprettelsen af P13 møder vi nogle nye mennesker. Det virker til at være en fin gruppe – og hver især har noget at bidrage med. Jeg glæder mig til at lære dem alle bedre at kende – i de bøger, som forhåbentlig kommer.

Noget af det, som jeg synes allerbedst om, er at Louise Rick og co. kommer vidt omkring i Danmark – og med P13, så håber jeg, at det bliver endnu mere. Den forrige bog foregik på Bornholm (dog ikke med P13) – og nu er turen gået til Tåsinge. Jeg er vild med miljøbeskrivelserne – og skulle man ikke kende til området, så får man nogle rigtig fine skildringer, så man sagtens kan se stederne for sig. Tåsinge er en fin kontrast til det måske lidt hektiske storbyliv i København.

Som skrevet, så var plottet i Den tavse enke virkelig fængende – jeg er vild med, at dét som “bare” er et mord, viser sig at være meget mere end det…

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Grønt støv
2. Kald mig prinsesse
3. Kun ét liv
4. Aldrig mere fri
5. Hævnens gudinde
6. Dødsenglen
7. De glemte piger
8. Dødesporet
9. Kvinden de meldte savnet
10. Pigen under træet
11. Den tavse enke

Forlag: Politikens forlag
ISBN: 9788740056617
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 392

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Den tavse enke af Sara Blædel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *