5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Naomi 1-3 af Lone Halkjær

Serien om Naomi er en ny letlæsningsserie skrevet af Lone Halkjær. Hver titel har undertitlen: “Hvad kan DU gøre, hvis der er fare på færde” – og det er præcis, hvad bøgerne handler om.

Bøgernes bagsidetekster:

Naomi i en verden med corona og virus: “Skolen bliver lukket fordi, der er kommet corona til landet. Naomi bliver først glad, men så bliver hun bange for, om nogen hun kender bliver syge. Hun finder en måde at hjælpe sin mormor og morfar.”

Naomi og en nat med orkan: “Det kommer orkan i nat. Naomi skal hjælpe med at rydde op i haven, men hun har travlt med at kæle for sin kat, Kitty. Da det senere blæser og regner om natten, er Kitty bliver væk. Mor, far og Naomi leder efter katten over hele huset.”

Naomi ser en mand falde sammen: “Naomi er på besøg hos sin nabo Jens, da han får det skidt og falder sammen. Naomi ved ikke hvad hun skal gøre og ringer til 1-1-2 for at få hjælp. Med Anna i røret kan Naomi hjælpe Jens til han bliver hentet og kørt på sygehuset.”

Billede af: Naomi 1-3 af Lone Halkjær
Naomi 1-3 af Lone Halkjær

De tre bøger har alle et lixtal på 7 og et lettal fra 16-19. Bøgerne har fine illustrationer lavet af Susanne Hartmann. Selvom de tre bøger er en serie, så behøver de ikke læses i rækkefølge, da hver bog er en selvstændig historie om Naomi.

Et virkeligt plus er, at bøgerne er delt op i kapitler. Jeg elsker kapitler, men det ved I nok godt. Kapitlerne vil kunne give en naturlig pause i læsningen – og samtidig får det historierne til at virke overkommelige, også for læsere der først nu er nået til denne sværhedsgrad. Disse bøger har ikke kun kapitler, de har også en lille indholdsfortegnelse forrest. På den måde kan begynderlæserne få en fin introduktion til indholdsfortegnelser og et lille overblik over, hvad bogen indeholder. Jeg mangler dog lige, at de sidste sider med gode råd også er på listen.

Billede af: Opslag i Naomi i en verden med corona og virus af Lone Halkjær
Opslag i Naomi i en verden med corona og virus af Lone Halkjær

Selvom bøgerne er forholdsvis lette, så er det alligevel nødvendigt at have knækket læsekoden for at kunne få ordentligt fat i teksten. Men bøgerne er let tilgængelige da teksten er skrevet med korte sætninger og i korte afsnit – der er ikke meget tekst på hver side, og teksten er overskueligt sat op.

Teksterne i bøgerne om Naomi bliver suppleret af fine, farvestrålende illustrationer af Susanne Hartmann. Illustrationerne understøtter handlingen fint – og giver læserne noget at støtte sig til, hvis det er nødvendigt. Der er illustrationer på alle opslag, bortset fra det allerførste. Coveret er illustreret med billeder fra historierne – de giver et godt indtryk af handlingen, men kræver de også, at man kigger nøjere på dem, da de er ret små og rummer meget.

Billede af: Opslag i Naomi og en nat med orkan af Lone Halkjær
Opslag i Naomi og en nat med orkan af Lone Halkjær

Bag i hver bog er der en tekst, der fortæller om, hvordan man håndterer de forskellige kritiske situationer, som bogen handler om. Det er nogle gode og informative sider – men det kræver nok lige lidt hjælp fra en voksen for at få det bedste/meste ud af disse. De passer rigtig godt til bøgerne – og er et lille fint indspark, så børn kan lære, at de faktisk kan gøre en del selv.

Billede af: Opslag i Naomi ser en mand falde sammen af Lone Halkjær
Opslag i Naomi ser en mand falde sammen af Lone Halkjær

Bøgerne om Naomi virker meget realistiske, og jeg tænker, at langt de fleste læsere vil kunne nikke genkendende til en nogle af disse situationerne – eller måske har de haft tanker om, hvad de skal gøre, hvis de oplever dem. Corona er nok noget, som alle har hørt om, det kan vist ikke undgås – og det er rigtig fint med en bog, som sætter ord på de tanker, som børnene måske har.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Naomi i en verden med corona og virus – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147802
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 21

Naomi og en nat med orkan – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147819
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 21

Naomi ser en mand falde sammen – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772147826
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 21

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *