4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Fire ben 1-4 af Louise Roholte

Fire ben er en ny letlæsningsserie skrevet af Louise Roholte. Serien handler om børn og deres kæledyr.

Bøgernes bagsidetekster:

Alfred og Lili: “Lili er Alfreds hund. En aften går Alfred sig en tur med hende. Det er mørkt, og han føler sig står, fordi han og Lili er ude alene. Så farer han vild på de mange stier. Nu er han kold og bange, og han kan ikke finde hjem.”

Iben og Sky: “Ibens kat gemmer sig, når de får gæster. Det er kun Iben og far, som må kæle for hende. Ingen andre. Det er synd, for hun kan heller ikke lide at være alene. Og hun vil gerne se, hvad der sker. Tænk, hvis hun kunne gøre sig usynlig?”

Billede af: Alfred og Lili + Iben og Sky af Louise Roholte
Alfred og Lili + Iben og Sky af Louise Roholte

Liva og Bobby: “Bobby kan ikke rigtig noget. Det er okay. Liva synes stadig, at han er en god hund. I ferien skal de på besøg hos hendes kusine, Siv. De har også en hund. Sivs hund kan gi’ pote og en masse andet. Alle synes, at Sivs hun er fin og dygtig. Det gør Liva ked af det.”

Hugo og Leo: “Leo er en tyk og modig kat, og Hugo synes, at han ligner en løve. Der er en mark bag huset. Leo sover tit til middag på marken. Det gør han også, at to heste skal bruge den som fold. Leo er ikke bange for de vilde heste. Det er Hugo, og snart er Leo i fare.”

Billede af: Liva og Bobby + Hugo og Leo af Louise Roholte
Liva og Bobby + Hugo og Leo af Louise Roholte

De fire bøger er, som skrevet, en del af serien Fire ben, men bøgerne har selvstændige afsluttede historier og behøver derfor ikke at læses i rækkefølge. Bøgerne er som de øvrige fra Forlaget Elysion fint indbundet. Det kan jeg super godt lide, da det er med til at signalere “rigtig bog”.

De fire bøger i serien er alle illustreret af Angelica Inigo.

Billede af: Opslag i Alfred og Lili af Louise Roholte
Opslag i Alfred og Lili af Louise Roholte

Alfred og Lili, som er den første bog i serien, har et lixtal på 11, de øvrige har et lixtal på 8. Lettallet er for dem alle på 17-18.

I har hørt det før, men jeg vil gerne skrive det igen. Jeg er meget glad for kapitler, og det har serien Fire ben. Korte kapitler, som kan være med til at give en naturlig pause i læsningen. Kapitler er med til at gøre en lidt længere historie mere overkommelig – måske især for de læsere, hvor læsningen ikke er helt på plads endnu. Disse kapitler er på 6-8 sider, min første tanke var, at de godt kunne have været lidt kortere, men faktisk så synes jeg, at de passer fint til sværhedsgraden.

Billede af: Opslag i Iben og Sky af Louise Roholte
Opslag i Iben og Sky af Louise Roholte

Teksten i bøgerne er meget læsevenlig. Bøgerne er ikke til begynderlæserne, men til de læsere, som har knækket læsekoden. Teksten og dermed handlingen bliver supplereret af de fine farverige illustrationer, hvis stemning passer rigtig godt til handlingen. De fleste illustrationer dækker begge sider i et opslag – der er kun ganske få sider, hvor der ikke er illustrationer. Illustrationerne giver læserne noget at støtte sig til, hvis de stadig har brug for lidt ekstra hjælp. Bøgerne kan bruges til læsetræning, men de vil også kunne læses op – der er nok at kigge på.

Serien er oplagt til de børn, som gerne godt kan lide dyr – og måske har eller ønsker sig et kæledyr selv. Bøgerne skifter mellem at have en dreng og en pige som hovedperson, men egentlig er det helt uvedkommende, at bøgerne på ingen måde henvender sig til et bestemt køn. Jeg tænker, at langt de fleste børn, med eller uden kæledyr, kan relatere til historierne i bøgerne. Umiddelbart er det vigtigste i bøgerne jo den fokus er på relationerne mellem børn og dyr, men vi hører også om jalousi, venskaber og “at turde”.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Alfred og Lili – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148410
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23

Iben og Sky – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148427
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23

Liva og Bobby – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148434
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 23

Hugo og Leo – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148441
Udgave: 1. udg. 202
Sider: 22

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *