5 stjerner, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

Den kinesiske tvilling af Sarah Engell

[reklame – notesbog og duftpinde modtaget med anmeldereksemplar]

Forfatteren Sarah Engell er måske bedst kendt for romaner til unge. Nu er der noget helt nyt fra hendes hånd, nemlig spændingsromanen: Den kinesiske tvilling. Bogen udkommer i dag d. 04.01.2021 ved Lindhardt og Ringhof.

Forlagets beskrivelse:

“Et lig graves op og forsvinder. Et barn bliver kidnappet. En kvinde er pludselig væk. Eneste spor af den skyldige er de kinesiske tegn, der efterlades på gerningsstederne i en lille jysk provinsby, der gang på gang rystes af voldsomme hændelser.

I orkanens øje står Eva, som efter en stor personlig tragedie kæmper for at få en hverdag op at stå sammen med sin mand, der helt uforklarligt er blevet lam og dermed ude af stand til at klare sig selv. Eva indleder sin egen efterforskning i forsøget på at finde ud af, hvem der står bag forbrydelserne i den lille by. Og hvorfor. Det viser sig, at fortiden spiller en uhyggelig og fuldstændig overrumplende rolle …”

Billede af: Den kinesiske tvilling af Sarah Engell
Den kinesiske tvilling af Sarah Engell

Den kinesiske tvilling er en mørk og dyster spændingsroman med et snert af gys. Der er flere ganske grusomme og makabre scener – men de hører til fortællingen, og gør ikke, at romanen i sig selv bliver makaber. Bogen er velskrevet, letlæst og på lige omkring 300 sider.

Der er ganske få personer med i fortællingen, og derfor er det rimelig let at holde styr på dem. De vigtigste personer, Eva og Steen er fint beskrevet – og vi får et godt indblik i deres situation. De har netop oplevet den tragedie, det er, at få et dødfødt barn. Evas sorg mærker vi tydeligst – og oveni sorgen må hun håndtere, at Steen er blevet akut og uforklarligt lam. I den tilstand, som Eva befinder sig i, kan det være svært at kende forskel på virkelighed og fantasi… Hvad hvis følelserne spiller hende et puds?

Den kinesiske tvilling består af to spor, som flettes sammen til en historie. Begge historier foregår i Vestjylland – i et mindre samfund. Vi hører kun om få lokaliteter, og disse er fint beskrevet, så det er let at forestille sig stederne. Vi bliver først introduceret for en kinesisk familie, familiens historie tager udgangspunkt i en meget hårrejsende begivenhed, som fandt sted ca. 30 år før vi møder Eva og Steen. Det er ikke den letteste bog at skrive om, uden at afsløre for meget. Men jeg vil skrive, at den hårrejsende del – som også hører til blandt de makabre beskrivelser, desværre har noget sandt over sig – ikke, at det gør det bedre.

Udover at være en underholdende og uhyggelig spændingsroman, så er Den kinesiske tvilling også en historie om familierelationer, traditioner, hemmeligheder og løgne. Vi hører om, hvordan grusomme oplevelser under opvæksten kan være med til at forme livet fremover. Et citat, som vi hører flere gange undervejs er: “Familien er det vigtigste” – og det citat siger rigtig meget om handlingen og hvordan mennesker kan tolke disse ord forskelligt.

Da jeg læste Den kinesiske tvilling, var der et par bøger, som blev ved med at dukke op i mine tanker. At røbe dem vil spoile lidt, så spring over, hvis I ikke vil læse det. Ellers klik på den lille pil.

Først dukkede Playground op af Lars Kepler. Her er det, det dystre og mørket, som leder mig i den retning – og det skyldes nok hovedsageligt den kinesiske del. Dernæst gik mine tanker til Proxy af Steffen Jacobsen – men her vil jeg ikke engang under spoilers røbe hvorfor…

Sarah Engell har skrevet en uhyggelig spændende bog – jeg glæder mig til at læse mere fra hende i denne genre.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711905074
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 292

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “Den kinesiske tvilling af Sarah Engell

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *