5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Kokken Konrad 3-4 af Kirsten Ahlburg

Kirsten Ahlburg har skrevet en letlæsningsserie om Kokken Konrad. Kokken Konrad og den stærke chili og Kokken Konrad og isen er 3. og 4. del af serien.

Bøgernes bagsidetekster:

Kokken Konrad og den stærke chili: “Kokken Konrad laver chili con carne. Der skal masser af chili i. Mon det bliver for stærkt? Det mener Konrad ikke.”

Kokken Konrad og isen: “Kokken Konrad laver is. Asger vil gerne smage. Mon det bliver en god is?”

Billede af: Kokken Konrad 3-4 af Kirsten Ahlburg
Kokken Konrad 3-4 af Kirsten Ahlburg

Allerførst vil jeg sige, at selvom bøgerne er nr. 3 og 4 i en serie, så behøver bøgerne ikke at læses i rækkefølge, da historierne er selvstædige og bliver afsluttet i hver bog.

De to bøger har begge et lixtal på 5 og et lettal på 13. De to første bøger i serien havde samme sværhedsgrad.

Bøgerne er sat meget læsevenligt op. Der er ikke meget tekst på hver side, og teksten, som er delt op i korte afsnit af 2-6 linjer, er skrevet med korte og enkle sætninger. Så vidt jeg kan se, er der ingen ord, som har mere en to stavelser. Selvom bøgerne er meget lette og henvender sig til begynderlæserne, så vil jeg alligevel mene, at man skal have knækket læsekoden, for selv at kaste sig over dem. Men de hører bestemt til i den lettere ende af letlæsningsbøgerne.

Billede af: Opslag i Kokken Konrad og den stærke chili af Kirsten Ahlburg
Opslag i Kokken Konrad og den stærke chili af Kirsten Ahlburg

De farverige og humoristiske illustrationer er lavet af Pernille Mühlbach. Pernille Mühlbach har dermed illustreret alle fire bind i serien, det virker rigtig godt og er med til at skabe sammenhæng og genkendelse. Alle opslag har illustrationer, som er med til at understøtte handlingen – for nogle læsere vil det være en stor hjælp, så de har de fine illustrationer at støtte sig op af.

Illustrationerne fortæller mere eller mindre historierne uden man læser teksten, så derved bliver der også nok at kigge på, hvis ikke man har knækket læsekoden endnu. Bøgerne kan læses af både drenge og piger, selvom det er en mand og en dreng, der er hovedpersoner – det betyder ikke noget for selve historien.

Til slut et citat fra min anmeldelse af de to forrige bøger: “Jeg synes, at historierne har en fin humoristisk linje – og det samme med illustrationerne. Det er nogle hyggelige fortællinger, som jeg tænker at begynderlæserne vil synes om. Jeg må lige nævne at bøgerne selvfølgelig er fint bundet ind som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion. Derudover synes jeg rigtig godt om Pernille Mühlbachs illustrationer, som lige giver historierne det sidste pift.”

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Serien består nu af:
1. Kokken Konrad bager kage
2. Kokken Konrad laver pasta
3. Kokken Konrad og den stærke chili
4. Kokken Konrad og isen

Kokken Konrad og den stærke chili – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148823
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 21

Kokken Konrad og isen – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148830
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 21
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *