4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

En verden af frygt 7-9 af Bjarke Schjødt Larsen

Letlæsningsserien, En verden af frygt er skrevet af Bjarke Schjødt Larsen. Indtil nu er der udkommet 9 bøger i serien. De nyeste hedder: Friskt blod til Baron Stirg, Gennem et grufuldt spejl og Huset, der lever af mørke og had. Se alle titlerne til sidst i indlægget.

En verden af frygt er en gyserserie for børn. Max og Teo er hovedpersoner i serien. De to drenge har fået et ur, som gang på gang sender dem ud i en række mareridt, som de kun kan komme hjem fra, hvis de kan klare en udfordring.

Fra bøgernes bagsidetekster:

Friskt blod til Baron Stirg: “Max og Teo er end ved en stor borg. På borgen lukker en sær tjener dem ind for natten. Han tjener Baron Stirg. Men ikke alt er, som det skal være, og Baron Stirg har bedt sin tjener om én vigtig ting: Blod. Fra Max og Teo…

Gennem et grufuldt spejl: “Max og Teo er kommet hjem igen! De finder deres forældre og alt er godt. Endelig kan de slappe af. Eller kan de? Noget er nemlig helt galt. De er fanget i en spejl-verden, hvor deres forældre er onde! Og nu må de finde deres ur for at flygte fra denne verden af frygt.

Huset, der lever af mørke og had: “Teo føler sig helt alene. Max og han er endt i et hus, hvor der bor en ond ånd. Nu må Teo prøve at se, om han kan redde sin bedste ven, eller om deres venskab  må dø i denne verden af frygt.”

Billede af: En verden af frygt 7-9 af Bjarke Schjødt Larsen
En verden af frygt 7-9 af Bjarke Schjødt Larsen

Bøgerne starter alle med et resumé, så man kan sagtens læse bøgerne uafhængigt af  hinanden, selvom det er en serie.

En verden af frygt er en velskrevet gyserserie for nye læsere. Disse tre bøger har et lixtal på 10 og 11 – hvor de forrige havde et lixtal på 9. For at læse bøgerne selv, skal læserne have knækket læsekode, men jeg tænker alligevel ikke, at den lidt uhyggelige gyserserie er den mest optimale til de alleryngste læsere.

Illustrationerne er lavet af Rasmus Jensen, som også har illustreret de forrige bøger i serien. Det giver en fin sammenhæng mellem bøgerne, når deres udtryk er ens på grund af den samme illustrator. De fleste illustrationer er ganske uhyggelige, de passer rigtig godt til handlingen. Det er ikke hvert opslag, der har illustrationer, så derfor skal læserne være indstillet på, at illustrationerne ikke er der til at bryde teksten – og dermed heller ikke til at støtte sig op af under læsningen.

Billede af: Opslag i Gennem et grufuldt spejl af Bjarke Schjødt Larsen
Opslag i Gennem et grufuldt spejl af Bjarke Schjødt Larsen

Som det kan ses på ovenstående billede, så er teksten både overskuelig og meget læsevenlig. Sætningerne har en enkel opbygning, som er delt op i små afsnit og i korte kapitler med blot to siders tekst (resumé kun en side). Kapitlerne har titler, der signalerer, hvad kapitlet handler om. Som de fleste nok ved, så er jeg rigtig glad for kapitler, da det kan give mulighed for naturlige pauser i læsningen, og samtidig får de teksten til at virke overskuelig. Forrest i bøgerne findes også en indholdsfortegnelse, så man på forhånd kan se, hvad bogen indeholder og hvor lang den er.

Det er ikke alle, der vil læse uhyggelige bøger, men da forsiderne tydeligt signalerer genren, så tænker jeg ikke, at bøgerne ender i de “forkerte hænder”.

Til slut vil jeg gentage, hvad jeg skrev i min anmeldelse af de forrige bøger: “Bøgerne er uhyggelige, men de er også spændende – og selvom ‘En verden af frygt’ er børnebøger, så var jeg næsten helt forpustet, da jeg var færdig.”

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Titlerne i serien:

1. Zagors ur
2. Kapløb i Dødens Ørken
3. Bødlens kælder
4. I rummet kan ingen høre dit skrig
5. Fanget i heksens kiste
6. Indlagt på dødens hospital
7. Friskt blod til Baron Stirg
8. Gennem et grufuldt spejl
9. Huset, der lever af mørke og had

 

Friskt blod til Baron Stirg – 7
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148519
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 38

Gennem et grufuldt spejl – 8
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148526
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 38

Huset, der lever af mørke og had – 9
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148533
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 38
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *