4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen

Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen er første del i letlæsningsserien, En verden af frygt. De to andre bøger i serien hedder: Kapløb i dødens ørken og Bødlens kælder.

Bogens bagsidetekst:

“Max og Teo får fat i et magisk ur.
Uret tryller dem væk, og de ender i helvede.
En ond djævel er efter dem.
Nu må de gøre alt for at overleve og læse urets gåde.
Men urets ejer vil have det tilbage…
Kan Max og Teo undslippe en verden af frygt?”

Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen
Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen

Zagors ur er en spændende og velfortalt historie. Bogen har et lixtal på bare 9 og et lettal på 18. Historien er delt op i korte kapitler på 2-4 sider – hvilket passer fint til sværhedsgraden. Alt tekst er også brudt op i korte afsnit og alle sætninger er enkle og forholdsvis korte. Bogen er ikke skrevet til de allerførste læsere, men til læsere, som er ved at have godt fat i læsningen.

Historien i Zagors ur kan også virke ret uhyggelig, men det synes jeg, at forsidebilledet også tydeligt viser. Så mon ikke, det er den rette målgruppe, som får fat i bogen. Handlingen er meget spændende – og selvom bogen er inddelt i kapitler, så tænker eller i hvert fald håber jeg, at en del børn bliver nødt til lige at snuppe et kapitel mere, for lige at se, hvordan det går for Max og Teo.

Som altid når jeg læser en spændende bog med et lavt lixtal, så bliver jeg ganske duperet over, hvor meget historie forfatteren kan formidle trods sværhedsgraden.

Opslag i Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen
Opslag i Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen

Zagors ur har flotte og ganske uhyggelige illustrationer, som passer godt til handlingen og til målgruppen. Illustrationerne er lavet af Rasmus Jensen. Der er kun 8 illustrationer i bogen, men det fungerer ok og de illustrationer der er, supplerer teksten og understøtter handlingen rigtig godt. Men i forhold til målgruppen, så kunne der måske godt lige have sneget sig et par illustrationer mere ind.

Jeg har ikke læst de næste bind i serien, men jeg kan forstå, at det er selvstændige historier, hvilket jeg synes er fint. Zagors ur lægger i slutningen af bogen op til, at man skal læse det næste bind – og mon ikke, at læserne gør det?

Zagors ur er en fangende fantasy historie til selvstændig læsning. Når børnene har læst denne serie, så kan jeg anbefale serien Druknet verden, som også er skrevet af Bjarke Schjødt Larsen, den er dog en smule sværere end Zagors ur og de øvrige bøger i serien En verden af frygt.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772143194
Udgave: 1. udg. 30.07.2018
Sider: 39

3 thoughts on “Zagors ur af Bjarke Schjødt Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *