4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Team Ninja 1-2 af Jakob Thyregod Scheuer

En bil i flammer og De stjålne cykler er de to første bøger i en ny krimi-letlæsningsserie. Serien hedder Team Ninja, den er skrevet af Jakob Thyregod Scheuer.

Bøgernes bagsidetekster:

“Malte og hans venner træner parkour. De løber over tager, hopper over mure og kravler de vildeste steder. Det er mest for sjov. Men en aften bliver det alvor.”

En bil i flammer: “Da ser de to mænd sætte ild til en bil. Før de ved af det, er de på jagt efter et par barske forbrydere.”

De stjålne cykler: “De ser et par mænd fylde deres varevogn med stjålne cykler. Så endnu engang må de fire venner følger efter et par forbrydere.”

Billede af: Team Ninja 1-2 af Jakob Thyregod Scheuer
Team Ninja 1-2 af Jakob Thyregod Scheuer

Team Ninja er ikke en serie til de nyeste læsere, men derimod til de læsere, som har knækket læsekoden og er godt i gang med den selvstændige læsning. De to bøger har et lixtal på 15 og 16.

Opslag i De stjålne cykler af Jakob Thyregod Scheuer
Opslag i De stjålne cykler af Jakob Thyregod Scheuer

Der er kun ganske få illustrationer i bøgerne – 6 stk. på lidt over 60 sider. Illustrationerne er lavet af Tina Burholt. De passer fint til handlingen, og understøtter stemningen i bøgerne. Mængden af illustrationer passer også fint til sværhedsgraden, men læserne skal være forberedte på, at der ikke er illustrationer at støtte sig op af eller til at bryde teksten. Derimod er der kapitler af passende længde og med titler, der passer til indholdet. Kapitlerne kan bruges til naturlige pauser i læsningen – og får bøgerne til at virke overkommelige.

Opslag i En bil i flammer af Jakob Thyregod Scheuer
Opslag i En bil i flammer af Jakob Thyregod Scheuer

Begge bøger foregår om aftenen, og det er de forholdsvis mørke illustrationer på både forsiden og i teksten med til at fremhæve. Jeg synes godt, at de to forsider kan virke ret ens, så læserne skal være opmærksomme på titlerne, hvis ikke de vil have fat i den samme bog to gange.

Umiddelbart synes jeg, at de unge mennesker i Team Ninja virker noget ældre end målgruppen, som jeg vil mene er op til 3.-4. klasse – og det kan måske give lidt spørgsmål. I hvert fald hører vi om at ryge, om Red Bull, ungdomsskole mv. Og helt sikkert fordi jeg er mor selv – og egentlig ikke er i målgruppen, så bliver jeg lidt paf over, at børnene/de unge mennesker er ude så sent, uden at der er forældre, der “holder styr” på dem – men dette tænker jeg ikke betyder noget for læserne.

De to historier er velfortalte – og handlingen er spændende uden at være hårrejsende uhyggelig. Det er en fin kombination, hvor man hører om parkour og samtidig har en krimidel. Udover de to ting kommer historierne også lidt omkring venskaber og kærlighed.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

En bil i flammer – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148748
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 63

De stjålne cykler – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772148755
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 62

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Team Ninja 1-2 af Jakob Thyregod Scheuer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *