5 stjerner, alpha forlag, Feel good/kærlighed, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Øvrigt skønlitteratur

Gæsteblogger om Mormor dansede i regnen

Vi har været så heldige, at Bech’s Books endnu engang har haft besøg af Maria Wendt. Maria har haft fingrene i Mormor dansede i regnen af Trude Teige.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor man kan finde hendes indlæg på: Mit liv med angst. Derudover kan Maria følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Sidst i indlægget er en oversigt over de bøger, som Maria tidligere har anmeldt på Bech’s Books.


Titel: Mormor dansede i regnen
Forfatter: Trude Teige
Antal sider: 333
Udgivet: 2021, Forlaget Alpha

Da den unge kvinde, Juni rydder op i det hus, hun har arvet fra sin afdøde mormor og morfar, finder hun et billede af sin mormor og en tysk soldat, og et brev fra efter krigens afslutning. Hvem var han, og kendte morfar noget til det? Det bliver starten på et kapitel og en side i familien, som ingen ville tale om.

Billede af: Mormor dansede i regnen. Billedet er taget af Maria Wendt.
Mormor dansede i regnen. Billedet er taget af Maria Wendt.

I ”Mormor dansede i regnen” kommer man som læser ud på en rejse tilbage til krigen. Den unge Tekla er forelsket i en tysker, Otto, og tager med ham til Tyskland, da hun bliver udstødt af familien; stemplet som både ’Tyskertøs’ og ’Landsforræder’. Otto bliver skudt af russerne, og Tekla holdt fanget og voldtaget, men det lykkedes hende at flygte hjem til vennerne Sonja og Stephan, og derfra går hun en uretfærdig tid i møde med en lang og besværlig rejse tilbage til Norge. Undervejs opdager hun, at hun venter sig. Men er Otto faderen, eller er hun blevet gravid under gruppevoldtægten?

Bogen er skrevet i både nutid, som er Junis fortælling, og i datid som er Teklas historie skrevet i tredjeperson. Som læser var jeg grebet af bogen hele vejen igennem. Først af Junis fortælling om at flygte fra et voldeligt forhold, til den rejse til Tyskland, hun begiver sig ud på, da hun finder billedet af sin mormor, sammen med historikeren Georg. Teklas historie og beretningen om Berlin i 1945 er hjerteskærende. Selvom ”Mormor dansede i regnen” er fiktion, dog baseret på en sand historie, kan man ikke undgå at blive påvirket. Forfatteren har lagt et stort stykke arbejde i sin research, især i skildringen af tragedien i Demmin i maj 1945, og det er et stort plus for bogen.

Trude Teige har med romanen skrevet en stærk fortælling, der belyser en dyster tid i Norges historie, der ikke ville tilgive de kvinder, der giftede sig med tyske soldater, og udstødte dem fra samfundet. Men det er også en roman om det familiære bånd mellem tre generationer af kvinder, og om hvordan fortielser, løgne og hemmeligheder kan splitte en familie ad, og om hvordan tilgivelse og kærlighed har en helbredende virkning. ”Mormor dansede i regnen” er bestemt en bog, jeg skal læse igen. Den gav stof til eftertanke og tårer i øjenkrogen. Jeg kunne som læser i hvert fald ikke slippe denne perle! En varm anbefaling og fem store stjerner herfra.

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria
5 af 6 stjerner /Maria

 

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390123
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Mormor danset i regnet
Oversætter: Anne Matthiesen
Sider: [336]

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på bloggen:

Bussi, Michel: Den forkerte mor
Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Frennstedt, Tina: Hovedvej 9
Gunnis, Emily: Pigen i brevet
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Langballe, Anders: Forfra
Lundberg, Sofia: I egetræets skygge
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I
Paris, B.A: Dilemma
Wasserman, Robin: Piger i brand

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Gæsteblogger om Mormor dansede i regnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *