4 stjerner, Feel good/kærlighed, Palatium Books, Tine f. 1973

Hjem til stjernerne af Carey Heywood

Hjem til stjernerne er skrevet af Carey Heywood. Bogen er 3. del af Woodlake-serien. Carey Heywood er en amerikansk bestsellerforfatter, som indtil nu har skrevet mere end 20 bøger. Jeg har tidligere anmeldt nogle af Carey Heywoods bøger.

Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Fra forlagets beskrivelse:

“Hvad gør man, når ens hjem styrter i et jordfaldshul? Når man er Abby Thompson, kommer man sig hurtigt over det økonomiske og følelsesmæssige chok og begynder at lede efter et nyt hus. 
Det er straks værre, at alle hendes brødre og veninder er i gang med at stifte familie. Abbys fritid går primært med at se anime sammen med sin kat, og hun føler sig udenfor. Men så bliver hun hyret som ejendomsmægler til at finde et nyt hjem til Spencer, som hun har gået på high school med.
Da Spencer Hill i sin tid flyttede fra Woodlake for at studere, var han bare en nørd, som ingen lagde mærke til – slet ikke Abby Thompson.
Han er netop vendt tilbage for at arbejde som astronom på det lokale universitet og har i øvrigt udviklet sig til en smuk ung mand, som alle lægger mærke til – også Abby Thompson.
Kan Abby komme sig over sin følelse af mindreværd over, at Spencer er klogere end hende? Og kan Spencer slippe fortiden og frygten for, at pigen, som han var forelsket i, da de gik i high school, stadig er uopnåelig?”

Billede af: Hjem til stjernerne af Carey Heywood
Hjem til stjernerne af Carey Heywood

Der er ikke noget vildt og voldsomt over plottet – det er en fortælling om Abby og Spencers forhold, og hvordan det på nogle punkter er svært for dem begge. Det er en hyggelig og underholdende historie, som er svær at slippe, når man først er begyndt.

Carey Hewywoods personskildringer er rigtig fine. Der er ikke mange personer at holde styr på, da fortællingen tager omdrejningspunkt om Abby og Spencer. De øvrige vil man have kendskab til, hvis man har læst de forrige bøger. Abby viser sig fra en anden side end jeg havde forventet.  I de øvrige bøger, hvor vi møder hende, fremstår hun for mig meget selvsikker. Men efter at have læst Hjem til stjernerne kan jeg se, at det vist “bare” er en facade. Under facaden virker Abby mere sårbar, usikker på sig selv og føler ikke, at hun er god nok. Det er virkelig fint at komme tættere på – og mere bag facaden. Det, at Abby viser en ting udadtil, men reelt gemmer på noget andet, er med til at gøre hendes karakter både realistisk og troværdig. Spencer virker helt igennem som en sød og meget empatisk person.

Historien bliver fortalt på skift af Abby og Spencer – begge som jeg-fortællere. Det fungerer super, da det er skønt at få historien fra begges synsvinkel.  Stort set alle karaktererne er skønne – og man kan næsten ikke undgå at holde af dem – uanset, hvordan de opfører sig.

I min anmeldelse af Et rigtigt håndværkertilbud (1) skrev jeg dette – og det holder jeg ved: “En ting, der nok er medvirkende til, at jeg synes godt om bogen er stedet, hvor den foregår, nemlig Woodlake, New Hampshire. Jeg elsker New England – og jeg synes, at beskrivelserne fra Woodlake passer godt med min opfattelse af mindre byer i det område.”

Det er skønt med et gensyn med Familien Thompson. Det er selvfølgelig Abby, der er hovedpersonen, men familien har tætte bånd, så derfor møder vi også resten af dem og hører, hvordan det går efter deres historier “sluttede”.

Hjem til stjernerne er som de to foregående bøger i serien en letlæst, hjertevarm og romantisk chick lit/feel good-roman.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Seriens rækkefølge:

1. Et rigtigt håndværkertilbud
2. Der går altid et tog til New York
3. Hjem til stjernerne
4. Lydbogsindlæseren i Woodlake

Forlag: Palatium Books
ISBN: 9788793834408
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Fix My Fall
Oversætter: Louise H. A. Trankjær
Sider: 309

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Hjem til stjernerne af Carey Heywood

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *