5 stjerner, Feel good/kærlighed, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Øvrigt skønlitteratur, People's

Gæsteblogger om Skin af B.B. Easton

Så har Maria Wendt igen været på besøg ved Bech’s Books. Maria har denne gang læst og anmeldt Skin af B.B. Easton.

Maria skriver blogindlæg på Outsideren, hvor man kan finde hendes indlæg på: Mit liv med angst. Maria kan også følges på Instagram: maria.blogger.wendt.

Sidst i indlægget er en oversigt over de bøger, som Maria tidligere har anmeldt på Bech’s Books.


Titel: Skin
Forfatter: BB Easton
Antal sider: 398
Udgivet: 2021 på People’s. Bogen er oprindeligt udgivet i USA i 2017.

I slut 90’erne er Brooke Bradley, også kaldet BB, en livlig pige med hank til punk og er forelsket i Lance Hightower, kongen af Peach State High School. Ronald ”Knight” McKnight er skolens mest frygtede og misforståede dreng med hang til vold. Han hader alle, bortset fra BB. BB derimod er bange for Knight. Men da det umage par først lærer hinanden at kende, er det BB, der får ændret sit syn på Knight, og lidt efter lidt kommer han ind under huden på hende. De indleder et heftigt, men destruktivt forhold. BB’s bedste veninde, Juliet, er blevet kæreste med den noget ældre Tony, som sælger stoffer. Lance udnytter BB og de følelser, hun har for ham. Hun vil være tynd og smuk for hans skyld og udvikler anoreksi. BB’s ven, August Embry, har sit at slås med, og først for sent indser BB, hvad der har naget ham.

Billede af: Skin af B.B. Easton. Billedet er taget af Maria Wendt.
Skin af B.B. Easton. Billedet er taget af Maria Wendt.

”Skin” behandler emner som teenagelivet, spiseforstyrrelser, venskaber, mobning, seksualitet, alkohol og narko og teenagegraviditeter. Bogen er virkelig underholdende, selvom den skildrer nogle barske emner, og til tider også trækker tårer. Den er skrevet med humor og en underfundighed, men også med alvor og sætter tankerne i gang om ungdomslivet på godt og ondt. Sproget er i en hverdagsjargon og genkendeligt, og som unge mennesker ville tale til hinanden. Sjovt og vulgært, og masser af eksplicitte sexscener. F-ordet er nok et af de ord, der er mest brugt i bogen.

BB Easton er forfatter til bogen ”44 kapitler om 4 mænd”, en erindringsroman, som samtidig også har dannet grund til Netflixserien ”Sex/Life”, og ”Skin” er historien om Knight. Den er baseret på en sand historie. Den er skarp, underholdende og tankevækkende. Både sjov og barsk og trist. Umiddelbart tænker jeg at den kunne være relevant i undervisningsøjemed, i de større klasser; 8., 9., 10. samt på gymnasieniveau. Jeg var havde svært ved at lægge bogen fra mig, jeg blev hurtigt grebet af både sproget og historien om BB og Knight og deres hver især destruktive tanker og liv. Derfor giver jeg ”Skin” fem stjerner og en varm anbefaling!

Denne anmeldelse er skrevet af Maria Wendt; Blogger, boganmelder og forfatter.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Maria
5 af 6 stjerner /Maria

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788772381169
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Skin
Oversætter: Betty Frank Simonsen, Sarah von Essen
Sider: [399]

Maria har tidligere anmeldt disse bøger på bloggen:

Bussi, Michel: Den forkerte mor
Bødker, Stine: Klar til kærlighed
Corfixen, Kristian: Sygeplejersken
Frennstedt, Tina: Hovedvej 9
Gunnis, Emily: Pigen i brevet
Hertz, Rikke: Energi
Holm, Gretelise: På tryk – gennem et halvt århundrede
Kølle Andersen, Heidi: En rigtig dame
Langballe, Anders: Forfra
Lundberg, Sofia: I egetræets skygge
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise: Margrete I
Paris, B.A: Dilemma
Teige, Trude: Mormor dansede i regnen
Wasserman, Robin: Piger i brand

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *