5 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Vilma & Vega 1-3 af Line Pryds

Vilma & Vega er en letlæsningsserie skrevet af Line Pryds. Serien består af tre bøger, som bør læses i rækkefølge.

1. Vilma vil have en hund
2. Vega flytter ind
3. Et nyt eventyr

Fra forlagets beskrivelse: 

“Sød serie af Line Pryds om Vilma, der over alt i verden ønsker sig en hund og om alle de besværligheder hun må gennemgå for endelig at få en hvalp, hun kan kalde sin egen. Måden det sker på er ret kompliceret og hun må gennem mange prøvelser for til sidst at kunne holde sin egen, lille, søde hund i sine arme.”

Billede af: Vilma & Vega 1-3 af Line Pryds
Vilma & Vega 1-3 af Line Pryds

Serien om Vilma & Vega er en hyggelig og velskrevet historie med et lixtal på 7 og et lettal på 18 og 19. Bøgerne har fine og farverige illustrationer lavet af Tina Burholt. Illustrationerne passer fint til handlingen og viser tydeligt Vilmas reaktioner i de forskellige situationer – uanset om det er glæde eller sorg.

Billede af: Opslag i Vilma vil have en hund af Line Pryds
Opslag i Vilma vil have en hund af Line Pryds

Der er ikke illustrationer på alle opslag, så læseren skal kunne forstå en del af teksten uden billeder at støtte sig op af – og samtidig kunne rumme en forholdsvis lang tekst (i forhold til sværhedsgrad) uden illustrationer til at bryde denne.  Når det så er sagt, så er sætningerne rimeligt enkle og teksten inddelt i kapitler med tydelige overskrifter, hvilket kan være med til at give overblik og naturlige pauser i læsningen.

Billede af: Opslag i Vega flytter ind af Line Pryds
Opslag i Vega flytter ind af Line Pryds

Selvom serien om Vilma & Vega har en pige som hovedperson, så henvender historien sig til alle børn, måske især dem, der har eller har haft et ønske om en hund eller et andet kæledyr, og mon ikke langt de fleste børn før eller siden har haft det? Bøgerne kan dog også sagtens læses uden sådan et ønske, da det også er en historie om ønsker  og uopfyldte ønsker i det hele taget. Historien kommer også omkring det at gøre noget forkert, for at få sit ønske opfyldt, om ansvarlighed og om sorg og glæde. Jeg tænker, at de fleste børn vil kunne genkende flere situationer fra historien.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Vilma vil have en hund – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772149929
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 31

Vega flytter ind – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772149936
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 31

Et nyt eventyr – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788772149943
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 31

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *