5 stjerner, Alinea, Børnebøger, Tine f. 1973

Sorte sø af Per Østergaard

Sorte Sø, som er en del af letlæsningsserien Victor og Gustav, er skrevet af Per Østergaard. Sorte Sø er en del af Alineas Grøn Læseklub. Grøn Læseklub er bøger, som henvender sig til læserne i indskolingen. Per Østergaard har skrevet flere andre letlæsningsbøger, nogle af disse er anmeldt her på bloggen.

Bogens bagsidetekst:

“Det er aften. Victor og Gustav er på vej hjem. De har været i klub for at spille tennis. De kommer forbi Sorte Sø. Der ligger en kano oppe på land.”

Billede af: Sorte sø af Per Østergaard
Sorte sø af Per Østergaard

Sorte Sø er en bog til de nyeste læsere, bogen har et lixtal på 5 og et lettal på 14. Teksten er ikke lydret, men der er en del lydrette ord, som er en god hjælp til læseren.

Teksten er opbygget med korte og enkle sætninger, og de fleste ord er på 1-2 stavelser, der er kun enkelte med 3 stavelser. Derudover er bogen inddelt i korte kapitler på max 3 sider med tekst. Kapitlerne er med til at gøre bogen overskuelig, da de lægger op til pauser, så læseren ikke behøver tænke på at skulle læse en hel bog.

Billede af: Opslag i Sorte sø af Per Østergaard
Opslag i Sorte sø af Per Østergaard

 

Sorte sø har skønne, lidt mørke illustrationer, som passer til historien – men samtidig er disse også humoristiske. Illustrationerne er lavet af Lars Samsøe. Illustrationerne fortæller næsten en historie for sig selv – og passer så fint til handlingen, at de kan være med til at hjælpe den nye læser med at forstå teksten, hvis det er nødvendigt.

Fortællingen og nogle af illustrationerne kan måske virke lidt uhyggelige for nogle børn, men samtidig er der sjove detaljer i dem, som kan være med til at opveje uhyggen. Jeg skulle blot ned på den første side, og så blev jeg nødt til at vise illustrationen til resten af familien, da den ikke kan undgå at kalde et smil frem. Selvom det er en børnebog, så vil jeg ikke spoile.

Sorte Sø er en fin lille gyser med et lavt lixtal. Når historien er slut, så er den måske slet ikke så uhyggelig alligevel. Selvom den har drenge som hovedpersoner, så betyder det ikke noget for læseren – og alle børn, der godt kan lide spænding/gys kan fint starte her.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Alinea
ISBN: 97788723551276
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 20

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *