5 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

De fleste krimifans kender sikkert Jakob Melander. Jakob Melander er måske mest kendt for krimiserien om Lars Winkler, han har også skrevet thrillerdramaet om familien Askehave. Nu er han aktuel med den første bog i en ny krimitrilogi: Jeg er Sarons rose.

Jeg er Sarons rose er en Mofibo Original. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo.

Fra Mofibos beskrivelse:

“Da et skelet dukker op på Christiania i København, er efterforsker Christian Porsing med det samme klar over, at noget er helt galt. Kraniet er væk og erstattet med et dyrekranie. Hans kolleger er overbeviste om, at det bare er en practical joke. Christian undersøger derfor sagen alene, men der er ingen spor at gå videre med. Ved et tilfælde er tysk politis tidligere star-profiler, Sigga Freitag i København, og han beslutter sig spontant for at opsøge hende og få hendes vurdering af sagen. 

Sigga har forladt politiet efter en særlig hård sag og er nu på en evig turné rundt til universiteter og politiafdelinger i den vestlige verden. Her fortæller hun om sin bog, I skyggen af Sachsenhausen, og om sin metode. I kraft af sin opvækst nær en tidligere koncentrationslejr har Sigga en ‘næse’ for det, hun kalder mentale spor efter menneskelig lidelse… 

Modvilligt går Sigga med til at tage ud på findestedet, og hun bliver overbevist om, at der er tale om et drab. Et nyt skelet monteret med et grævlingekranie dukker op. Skeletterne er kun begyndelsen på en bestialsk sag, som er langt mere uhyggelig og makaber, end noget de nogensinde har set før…”

Billede af: Jeg er Sarons rose af Jakob Melander
Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

Som Jakob Melanders øvrige bøger er Jeg er Sarons rose en velskrevet og velfortalt historie. Jeg er virkelig fan af serien om Lars Winkler, men jeg følte, at jeg fik noget “ekstra” i Jeg er Sarons rose. Der er som om, der er mere kød på – og historien er lidt “vildere”. Jeg er Sarons rose er ikke en hyggekrimi, snarere tværtimod – der mangler ikke uhygge, brutalitet og grusomhed.

Jeg er fan af de to hovedpersoner, Christian Morsing og Sigga Freitag. Begge bidrager til historien med en spændende baggrund, som det er svært ikke at længes efter at høre mere om. Der er flere hints til deres historier undervejs, men det varer længe inden de rigtigt udfolder sig. Sigga er virkelig fascinerende – og anderledes. Det er ikke længe siden, vi så serien The Outsider af Stephen King. Hver gang jeg hører om Sigga kan jeg ikke lade være med at se Holly for mig – også selvom Sigga på ingen måde er beskrevet, så hun fysisk ligner Holly. Christians position blandt kollegerne er truet – eller faktisk er den allerede ødelagt, dette er også en del af historien, så jeg vil ikke komme nærmere ind på det. Men det er ganske skræmmende, hvordan interne stridigheder og hierarki er en del af dagligdagen blandt voksne mennesker.

Jeg er Sarons rose bliver fortalt af Christian, som jeg-fortæller. Det er ikke altid, at jeg er så glad for jeg-fortællere, men i dette tilfælde giver det fin mening – og jeg synes, at man kommer ret tæt på Christian, fordi historien kommer fra ham. Christians fortælling bliver brudt af transkriptioner af telefonsamtaler mellem Christian og Sigga – det virker super godt. Hvem mon har bedt om disse?

Plottet er grusomt, barskt og uhyre spændende. Det emmer af mystik, forudanelser og mentale spor. Kombinationen af krimi, historie – og for nogen det lidt overnaturlige er meget interessant og fængende.

Hvis ikke det var fordi, jeg havde luret, hvem gerningsmanden var allerede 1/3 inde i historie, så var jeg endt med topkarakter – i stedet bliver det til 5 stjerner. Heldigvis havde jeg ikke nogen ide om, hvorfor og hvordan – så historien holdt alligevel vand, og jeg blev da også i tvivl et par gange.

Jeg er Sarons rose er 1. del af en trilogi – og jeg glæder mig SÅ  meget til at møde Christian og Sigga igen. Hvis du ikke har mødt Christian og Sigga endnu, så har du bestemt noget at se frem til.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788772383767
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 469

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Jeg er Sarons rose af Jakob Melander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *